Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk fotball på TV

Det blir norsk fotball på NRK og TV 2 de neste fire årene. I dag presenterte Norges Fotballforbund medieavtalen med de to kanalene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

4. september i år brøt forhandlingene sammen etter at NFF krevde 150 millioner kroner mer enn de 247 millionene NRK og TV 2 tilbød.

Denne gang vil ikke partene si hva avtalens verdi er.

- Vi er blitt enige om å holde det hemmelig, sa fotballpresident Per Ravn Omdal på en pressekonferanse torsdag.

TV 2-sjef Kåre Valebrokk hadde imidlertid en kjapp replikk på lager:

- Hva den er verdt har jo ingen betydning for hva vi har betalt.

Ifølge nrk.no omfatter avtalen seriekamper, cupkamper og landskamper. Kanalene skal sende direkte minst 20 herrelandskamper de neste fire årene. Europacupkampene er ikke omfattet av avtalen.

Hver av de to kanalene skal sende minst 10 kamper direkte fra eliteserien hvert år. I tillegg kan hver kanal sende inntil tre minutter direkte fra hver serierunde, men bare i de ordinære nyhetssendingene. Det blir derfor ikke levende bilder i TV-kanalenes fotballmagasiner.

- Disse fotballmagasinene som har kommet på TV2 og NRK i inneværende avtaleperiode har etter klubbenes mening bidratt til lavere publikumstall på kamparenaene. Vi er derfor glade for at TV-selskapene har gått med på å fjerne dem fra sine sendeplaner, sier leder i Norsk Toppfotball, Gunnar Wilhelmsen, i en pressemelding.

Kanalene har også forpliktet seg til å sende minst tre kamper fra 1.divisjon og tre fra kvinnenes eliteserie hvert år. NRK og TV 2 skal også ha muligheter til å selge kamper videre til betal-TV eller «pay-per-view».

NFF forhandler fortsatt om utenlandsrettighetene for norsk fotball, og regner med å få på plass en avtale om dette i nær framtid, skriver NFF i en pressemelding.

(Dagbladet.no/NTB)

Hele Norges coronakart