Kristiansund BK-Manchester United

Norsk fotball sliter når årets største fotballkamp betyr null

Kristiansund-Manchester United er årets største fotballkamp i Norge. Der har du norsk fotballs største problem.

EN DEL AV PROBLEMET: Engelsk fotball har tatt kvelertak på det vakre spillet i Norge. Det ble ikke bedre da Ole Gunnar Solskjær ble ansatt i Manchester United. Fotballinteressen i Norge er engelsk, mer enn noe annet. Publikumstallene - både for Kristiansund-Manchester United, i Eliteserien og Norges landskamper - bekrefter påstanden. Foto: Alfonso Jimenez / Rex Shutterstock / NTB Scanpix
EN DEL AV PROBLEMET: Engelsk fotball har tatt kvelertak på det vakre spillet i Norge. Det ble ikke bedre da Ole Gunnar Solskjær ble ansatt i Manchester United. Fotballinteressen i Norge er engelsk, mer enn noe annet. Publikumstallene - både for Kristiansund-Manchester United, i Eliteserien og Norges landskamper - bekrefter påstanden. Foto: Alfonso Jimenez / Rex Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER UNITED OG Liverpool trekker alltid fulle hus på Ullevaal i Norway Cup-uka, uansett norsk motstander. Det samme gjør Barcelona med Lionel Messi og Real Madrid med Martin Ødegaard.

Det spiller (nesten) ingen rolle hva det koster.

Selv om gjestene gjerne skal ha et sted mellom tolv og femten millioner kroner for «bryderiet», som krever pluss 24 timer av klubbens tid - det blir jo alltid bare ruslekamper - er det fortsatt god butikk for arrangørene.

I VINTERSPORTSLANDET NORGE er fotball nasjonens største engasjerende aktivitet og fritidssyssel. Engelsk fotball. Bare i Liverpools og Manchester Uniteds norske supporterklubber er det pluss minus ett hundre tusen registrerte medlemmer. Folk som betaler sin kontingent, folk som reiser til England en eller mange ganger i året, folk som opplever forskjellige former for abstinens mellom serieslutt og terminlista for neste sesong - hele familier som sover, spiser og lever engelsk fotball.

Liverpool og Manchester United er Norges desidert største fotballklubber.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer