RÅKJØRING: Fotballspilleren ble på E18 ved Sandvika målt til 131 km/t i en 80-sone. FOTO: Tore Meek / NTB Scanpix
RÅKJØRING: Fotballspilleren ble på E18 ved Sandvika målt til 131 km/t i en 80-sone. FOTO: Tore Meek / NTB ScanpixVis mer

Eliteserien:

Norsk fotballproff må i fengsel

I retten har den profilerte fotballspilleren tilstått å ha kjørt i minst 131 km/t i en 80-sone.

En profilert norsk fotballspiller i 20-åra er dømt til 18 dagers fengselstraff etter råkjøring på E18 ved Sandvika.

Ifølge dommen var det 16. desember i fjor, omtrent klokka 2 på natta, at fotballspilleren ble målt til en gjennomsnittshastighet på minst 131 km/t i en 80-sone.

Han erklærte seg selv skyldig, og det hele ble avgjort ved tilståelsesdom.

Han har en rekke kamper for aldersbestemte landslag, og har spilt over 100 kamper i Eliteserien.

Saken ble først omtalt av Drammens Tidende og TV 2.

Tviler ikke

I retten har han forklart at råkjøringen fant sted i forbindelse med en forbikjøring av to biler, og mener at strekningen han oversteg fartsgrensen ikke var lang.

Han tviler imidlertid ikke på at politiets måling er riktig.

Retten vurderte verken at det var en forbikjøring, eller det faktum at han er fotballspiller, som særlige formildende omstendigheter i saken.

I dommen opplyses det om at fotballspilleren ble målt over en strekning på 2667 meter, noe retten mener at tilsier at farten kan ha vært høyere enn 131 km/t underveis.

«Ønsker å være et forbilde»

Fotballspilleren uttrykte bekymring for at fengselsstraffen vil få «store konsekvenser for treningsarbeidet hans i et halvt år framover.» Også tap av førerretten mener han at vil vanskeliggjøre reising i forbindelse med hans jobb som fotballspiller.

«Han ønsker å være et forbilde for barn og unge og sier det er synd om han må sone en slik straff», står det beskrevet i dommen.

I tillegg til 18 dagers fengselsstraff, ble fotballspilleren også ilagt en bot på 12 500 kroner og tap av førerretten i åtte måneder.

Fotballspilleren har ikke besvart Dagbladets henvendelser.