Norsk friidrett ber Olympiatoppen senke OL-kravene

- Det er jo veldig mye fokus på medaljer.

TAKKNEMLIG: Høydesølvvinner fra EM 2012, Tonje Angelsen (26), er glad for at hun har fått være med på seniormesterskap helt siden hun var tenåring. Foto: Hans Arne Vedlog
TAKKNEMLIG: Høydesølvvinner fra EM 2012, Tonje Angelsen (26), er glad for at hun har fått være med på seniormesterskap helt siden hun var tenåring. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Generalsekretær i Norges Friidrettsforbund, Kjetil Hildeskor, svarer klart og tydelig «ja» på spørsmål om Olympiatoppen bør senke OL-kravene til friidrettsutøvere i forkant av sommerens Rio-leker. 

Olympiatoppens krav til norske utøvere er tøffere enn kravene det internasjonale friidrettsforbundet IAAF har satt som kriterier for å få delta. Det skjønner ikke Hildeskor noe av.- Jeg mener at Olympiatoppen bør følge de internasjonale kravene til IAAF. De bruker vi i VM, og det bør ikke være tøffere enn det, sier Hildeskor til Dagbladet.

• Les også Esten O. Sæthers kommentar: Harde særnorske OL-krav - helt feil å slanke bort Amalie

Preget av vintersuksess Det er først og fremst i løpsøvelsene Olympiatoppen har lagt lista høyere enn det den ligger internasjonalt. Kravet som ligger i bånn fra Olympiatoppen er at utøverne som skal delta i Rio må kunne være aktuelle for en finaleplass i sin idrett. 

Paradoksalt nok kan det være den norske suksessen i vinter-OL som gjør det vanskeligere for sommerutøverne å kvalifisere seg til OL.- Det er jo litt vanskelig, for i vinteridretter har vi så mange flere kandidater som kan være helt oppe der, mens i sommeridrettene er det ganske tøft nivå. Det er tøft på vinteren også, men jeg tror kanskje en må se litt annerledes på det. For meg henger en finaleplass i et OL ganske høyt, så en må nyansere litt i forhold til kravene og plasseringene en setter på vinteren, sier Hildeskor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer