Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Norsk frustrasjon før EM-drama: Spillerne i møte for å finne svar

Grimsbø og Frafjord tok gull med bare seire i 2008. Før semifinalen mot Frankrike er det usikkerhet rundt angrepsspillet.

PERFEKT MESTERSKAP? Marit Malm Frafjord og Kari Aalvik Grimsbø var begge med på OL-gullet i 2008 da Norge vant alle kampene. Nå kan de gjenta bragden. I kveld venter semifinale mot Frankrike, men angrepsspillet har skapt frustrasjon. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
PERFEKT MESTERSKAP? Marit Malm Frafjord og Kari Aalvik Grimsbø var begge med på OL-gullet i 2008 da Norge vant alle kampene. Nå kan de gjenta bragden. I kveld venter semifinale mot Frankrike, men angrepsspillet har skapt frustrasjon. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Frankrike kl. 20.45

GÖTEBORG (Dagbladet): Norge møter Frankrike til EM-semifinale i kveld og det norske laget står med seks strake seiere - til tross for at det har lugget litt underveis i de fleste kampene.

Likevel kan håndballjentene klare noe ingen norske lag har klart siden OL 2008: Nemlig å ta gull med strake seire. Thorir Hergeirsson har ledet Norge til fem gull - men aldri uten å tape underveis på veien.

Både Kari Aalvik Grimsbø (31) og Marit Malm Frafjord (30) var med under «det perfekte mesterskapet» i Beijing for åtte år siden.

- Det var et fantastisk mesterskap, sier Grimsbø til Dagbladet.

- Det er lenge siden nå. Vi hadde flyt, sier Frafjord til Dagbladet.

Begge har vært blant håndballjentenes mest stødige så langt i EM. Frafjord har scoret på 18 av 18 skudd. Grimsbø har gjort sakene sine bra når hun har fått sjansen i det norske målet.

Møtevirksomhet

I kveld venter Frankrike, som ble nummer to i den andre pulja. Landslagsjentene og lagledelsen har tatt grep før den viktige kampen.

Det har vært møter i spillergruppa for å bedre angrepsspillet. Spillerne har nemlig vært frustrert over manglende flyt i angrepsspillet.

- Det er ikke 100 prosent bra, sa Nora Mørk til Dagbladet etter forrige kamp.

- Vi vet vi kan mye bedre i angrep, sa Stine Bredal Oftedal.

Marit Malm Frafjord forteller at spillerne har snakket mye om hvordan kvitte seg med «angrepsspøkelset».

- Det er alltid godt å vinne kamper, men vi har ikke vært like gode i angrep. Vi har snakket om det på møter før semifinalen, at vi ikke har hatt flyt i angrepsspillet. Vi har ikke lykkes med det vi vil. Vi har gjort mye bra, men føler vi sitter med mer inne. Vi har diskutert mye hva vi skal gjøre annerledes. Vi vinner jo kamper, men flyten er ikke der vi ønsker, sier Frafjord.

- Hva har dere diskutert?

- Mye av spillet er bra, altså. Jeg vet ikke hvorfor det er slik. Vi må bare blir bedre framover. Vi må få mer rytme og mer ro, sier Frafjord.

Treffsikker

- Du har truffet på 18 av 18. Hva er hemmeligheten?

- Det har vært god uttelling. Jeg har hatt mer skuddtrening enn på lenge i høst. Jeg har fått en god «flow» og alle skuddene går inn. Det er jo litt dykighet, men også litt flaks. Jeg har skaffet noen straffer, der jeg egentlig har bommet. Så litt flaks er det selvsagt, sier Frafjord.

- Hva må til for å slå Frankrike?

- Vi må spille opp mot vårt beste. Det er det ingen tvil om. Frankrike er gode, spesielt i forsvar. Derfor må angrepsspillet vårt sitte, sier Frafjord.

Kari på rekordjakt

Kari Aalvik Grimsbø kan også bli den første håndballspilleren til å ta ni mesterskapsgull for Norge. Både Grimsbø, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Karoline Dyhre Breivang står med åtte før EM-avsluttes. Riegelhuth er ikke med i EM-troppen, og Breivang har lagt opp.

- Vi er ikke der ennå, og vi har bare kommet oss til en semifinale. Akkurat nå er alt fokuset rettet mot Frankrike. De har et godt forsvar og jeg må tenke hvordan være best mulig forberedt, sier Grimsbø til Dagbladet.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson sier følgende om det norske angrepet før kampen:

- Vi jobber hele tida med å bli litt bedre. Det må vi mot Frankrike. Jeg synes vi så konturene mot Tsjekkia, selv om vi må noen hakk opp mot en bedre motstander. Jeg er spent og jeg tror vi opplever at vi må slåss og krangle for å få mål. Det blir ingen solskinnshistorie. Det blir det aldri mot Frankrike, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Landslagssjefen forteller:

- Dette er et typisk Frankrike. De vokser fram i forsvaret. De veksler mellom 5-1 og og 6-0-forsvar. De varierer høyden, tett og aggressivt, sier Hergeirsson.

Forsvarskamp

Landslagssjefene fortalte på en pressekonferanse i går at de ser for seg en forsvarskamp.

Frankrikes landslagstrener Olivier Krumbholz:

- Forsvaret vårt har vært godt, og vi har det beste forsvaret i verden. Offensivt er vi litt ustabile, men tidligere erfaringer er at vi blir bedre og bedre. Derfor er vi fornøyde med å nå semifinalen og å møte Norge. Vi har en lang historie med kamper mot Norge, sier Krumbholz.

Thorir Hergeirsson svarer følgende:

- Jeg er ikke interessert i historien. Det er alltid vanskelig å se på forskjellen på lag fra flere år tilbake. Alt utvikler seg. Ja, Frankrike har det beste forsvaret i verden. Vi utvikler oss hele tiden vi også. Derfor blir det interessant i morgen. Begge lagene har gode forsvar. Begge lagene har gode keepere. Kanskje det blir 0-0? spøker Hergeirsson.

Semifinalen Norge - Frankrike vises på TV3 fra klokka 20.45.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!