Norsk gull på sprintstafett i Ski-VM i Oberstdorf:

Norsk gull: - Feige lag

Det ble en ordentlig thriller på herrenes sprintstafett i VM. Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes sikret norsk gull.

NORSK GULL: Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes vant søndagens lagsprint i ski-VM etter et monsterrykk av Klæbo. Bilder fra NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Herrenes sprintstafett ble en ordentlig thriller. Klæbo og Valnes var store favoritter før finalen, og innfridde i finalen.

Aleksandr Bolsjunov prøvde seg på den nest siste etappen, men da Klæbo rykket ifra i den siste bakken, klarte ingen å følge trønderen som sikret norsk gull etter et monsterrykk.

- Jeg forsøkte å trykke til alt jeg kunne og ta luka så fort som mulig. Jeg hadde en kjempedag i dag. Det var nære i går, og i dag var jeg revansjelysten, sier Klæbo til Dagbladet.

- Jeg har det utrolig bra. Det er noe eget å gå teamsprint. Vi hadde utrolig gode ski i dag, og har et godt lag rundt oss, sier Klæbo.

Klæbo forteller at dueller mot Valnes har hjulpet han mye i sin egen utvikling.

- Jeg og Erik har konkurrert mot hverandre i alle år, og de siste åra har vi hatt mange tøffe dueller mot hverandre som lagkamerater. Det er jeg utrolig takknemlig for.

Valnes selv har hatt et fantastisk mesterskap. Med gull på dagens sprintstafett, og sølv på tirsdagens sprint, har 24-åringen fra Sørreisa tatt to medaljer i hans første VM for seniorer.

- Det er fantastisk rått. Det har vært et fantastisk mesterskap for meg. Det er utrolig å gå på lag med Johannes. Ting klaffer og smøreteamet gjør en fantastisk jobb. Det er enormt, sier Valnes til Dagbladet, som ble imponert over det hans lagkamerat viste i siste bakken.

- Løpet til Klæbo er enormt. Det ser ikke ut som det koster ham en kalori, og så bare spretter han opp den siste bakken. Det er rått parti og feige lag, sier Valnes.

GULL: Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes var storfornøyde etter gullet på lagsprinten. Bilder fra NRK. Reporter/video: Sindre Lie / Kristoffer Løkås Vis mer

Norges sprintlandslagstrener var i likhet med de norske gutta svært fornøyd da han møtte Dagbladet etter løpet.

- Det er et lite eventyr nok en gang som vi får oppleve med Johannes i hovedrollen, sier Arild Monsen til Dagbladet.

- Jeg gleder meg til å legge meg på senga i kveld og spille av det klippet der, sier han på spørsmål om hva han syntes om rykket til Klæbo.

Rolig start

Valnes startet sprintstafetten for det norske laget. I den svært så løse løypa virket det som om de norske gutta var veldig bevisste på å ligge foran og unngå uhell.

Det ble heller ikke satt veldig høy fart i starten, noe NRKs Fredrik Aukland var litt bekymret for.

- Det øker jo sannsynligheten for uhell, sa han.

Etter at to av seks etapper var gått var det fortsatt ingen som så ut til å ville øke farten, men så gikk gårsdagens vinner Aleksandr Bolsjunov fram i tet rett før veksling.

Valnes som måtte prøve å tette luka innrømmet etter løpet at han var redd gullet skulle glippe da russeren fikk noen meter.

- Hva tenker du når Bolsjunov rykker?

- Jeg vet ikke om det var et rykk, men han gikk småekkelt fra start til mål. Jeg føler at jeg holdt farten hans ganske bra, men jeg mistet det litt. Jeg var pinnestiv og måtte ta meg sammen i sistebakken der. Jeg er litt sånn sur på meg selv for at jeg greide å sette meg i en situasjon hvor han franskmannen kommer mellom oss, men jeg greide å ikke kødde det til, sier Valnes til Dagbladet.

- Det er overraskende at han går ifra her, utbrøt NRKs Torgeir Bjørn.

Russeren fikk noen meter ned til Klæbo, som hadde vekslet med Valnes, men kom raskt opp i rygg på russeren.

Bolsjunov satte inn et ordentlig høyt tempo, og fikk mange meter ned til Valnes.

- Mannen er gal, utbrøt NRKs kommentator i det russeren rykket ifra.

Russerne fikk en luke helt mot slutten av Bolsjunov sin etappe, men da Valnes klarte å tette luka før han skulle veksle med Klæbo, så det veldig lovende ut for det norske laget.

Klæbo dro fram sitt ytterste, og leverte et vanvittig rykk i den siste motbakken. Trønderen fikk flere meter ned til Russland og Finland, og kunne gå i ensom majestet inn på det lange oppløpet i Oberstdorf.

RSF tok sølvet, mens Sverige tok bronsen.

KAOS: Det oppstod full kaos under vekslingen til USA i lagsprinten i ski-VM. Bilder fra NRK Vis mer

Drama

Det oppsto dramatikk på herrenes semifinale tidligere på dagen. Det norske laget hadde tilsynelatende god kontroll, men i siste bakken før mål kunne det gått skikkelig galt.

Finske Joni Mäki gikk først inn i siste bakken, men fikk staven på innsida av skia, og falt. Rett bak han klarte Høsflot Klæbo og komme seg unna.

- Det kunne vært skjebnesvangert, sa NRKs ekspert, Fredrik Aukland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer