Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk gull i O-VM

Eskil Kinneberg var aller best på mellomdistansen.

TOK GULL: Eskil Kinneberg tok gull i orienterings-VM. Her fra VM i Stømstad i 2016. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix
TOK GULL: Eskil Kinneberg tok gull i orienterings-VM. Her fra VM i Stømstad i 2016. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eskil Kinneberg (26) sikret seg gullet på mennenes mellomdistanse i O-VM tirsdag. Han vant med seks sekunder foran sveitseren Daniel Hubmann.

Kinneberg er verdensmester og europamester i stafett fra før, men dette var hans første individuelle VM-gull i orientering på seniornivå.

26-åringen har også to bronsemedaljer i NM på stafett, to gull og to bronse fra junior-VM i orientering. Gullet fra 2012 kom på langdistanse.

Han fikk til et nesten perfekt løp. Nordmannen åpnet kontrollert, men gikk på en liten bom på den sjette posten. Men derfra og inn var det ingen som klarte å matche nordmannens tempo.

- Full klaff

26-åringen hadde tatt seg opp til tredjeplass etter 4,0 kilometer og annenplassen etter 4,8. De neste 1,2 kilometer var han i tet med 4 sekunder på Hubmann, men økte avstanden med ytterligere to sekunder inn mot mål.

- Bare helt fantastisk. Jeg fikk full klaff fra den sjetteposten og inn selv om jeg ble dyktig sliten mot slutten, måtte Kinneberg innrømme.

Kinneberg løper for svenske IFK Göteborg, men har tidligere representert Raumar på Romerike.

Bronsen gikk til sveitseren Florian Howald som ledet med 7 sekunder på Kinneberg etter 4,8 kilometers løping.,

Olav Lundanes ble nest beste norske på sjetteplass. Han var 43 sekunder bak landsmannen i mål. Magne Dæhli som gikk til topps i O-ringen før VM endte på en noe skuffende 19.-plass, slått med 2.38 av Kinneberg.

Neste øvelse for Kinneberg og de øvrige norske er stafett til torsdag.