Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk gull i X-games: - Jeg skal kose meg i kveld

Øystein Bråten (21) tok sitt første gull i X-Games da han vant finalen i slopestyle i Aspen.

Aspen, Colorado, USA 20170128.
Øystein Bråten (21) tok sitt første gull i X-Games da han vant finalen i slopestyle i Aspen lørdag.
Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
Aspen, Colorado, USA 20170128. Øystein Bråten (21) tok sitt første gull i X-Games da han vant finalen i slopestyle i Aspen lørdag. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix Vis mer

Bråten slo til i andre forsøket etter å ha mistet skien på railseksjonen i det første, og fikk 94,33 poeng. Det holdt til seier, ett poeng foran amerikanske McRae Williams som tok sølvet. Alex Beaulieu-Marchand fra Canada tok bronse med 92 poeng.

- Han leverer når presset er som størst. Han gjør en switch 1260 tailgrab med perfekt landing. Trippelkorken han avslutter med lander han perfekt, sa TV 2s ekspertkommentator Jonas Greve.

- Det gikk veldig fort. Fra jeg kjørte ned til jeg så førsteplassen på tavla. Det er utrolig stort. Jeg er kjempeglad. Det er en virkelig stor dag, sa Bråten til NTB.

- Det er ganske sykt. Når man har vært her og sett de andre på treningene tenker man at det skal mye til, men på en eller annen måte gikk det. Det kommer til å ta litt tid før jeg innser det. Jeg skal kose meg i kveld, også må jeg nok bare bruke litt tid på å se på medaljen, smilte 21-åringen.

Nervøs

Men etter å ha feilet i første forsøket innrømmer Bråten at han var nervøs før han satte utfor med det avgjørende runnet.

- Jeg mistet litt troa etter det første runnet, men jeg prøvde å samle tankene til det andre og det kjentes bra nedover ettersom jeg satte det jeg ville. Ideelt sett vil man lande det første og få en god score slik at man bare kan forbedre det andre, men nå måtte jeg bare prøve det vanskeligste likevel. Det var fett at det gikk, sa Bråten.

Sportssjef Christopher Frankum var over seg av begeistring etter gullet var i boks.

- Det var fantastisk. Øystein har kjørt på bra på trening hele uka, og gjorde også det i oppvarmingen. Så gjorde han den feilen han aldri gjør i første forsøket. Han var virkelig skuffet da han kom ned igjen, men gikk opp igjen og leverer plettfritt. Han viser at han er verdens beste slopestyle-kjører, sa Frankum til NTB.

Første siden Håtveit

Bråten tok bronse i X-Games i fjor, men klatret nå til det øverste trinnet på pallen.

- Det har vært en drøm for ham å sitt første X-Games-gull. Han har vært kapabel til det, men han ble satt ut av en skade i fjor slik at han fikk bronse. Nå klaffet alt. Det er fantastisk, sa Frankum.

Før Bråten kjørte inn til gull lørdag var Andreas Håtveit den eneste med X-Games-gull i slopestyle. Håtveit vant gull i 2008 i Aspen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling