Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk gullhåp mister OL etter kragebeinsbrudd

- Fall er en del av sporten, sier Horgmo.

SKADET: Det var under dagens trening i Sotsji at snowboardkjøreren Torstein Horgmo falt og skadet seg. Fallet skjedde på en rail helt øverst i løypa står det i en pressemelding fra Olympiatoppen. Foto: AP Photo/Petr David Josek
SKADET: Det var under dagens trening i Sotsji at snowboardkjøreren Torstein Horgmo falt og skadet seg. Fallet skjedde på en rail helt øverst i løypa står det i en pressemelding fra Olympiatoppen. Foto: AP Photo/Petr David Josek Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var under dagens trening i Sotsji at snowboardkjøreren Torstein Horgmo falt og skadet seg. Fallet skjedde på en rail helt øverst i løypa står det i en pressemelding fra Olympiatoppen.

Horgmo ble undersøkt på arenaen, før han nå blir fraktet til sjukehus sammen med helsepersonell fra Olympiatoppen. Han skal ha vært ved bevissthet hele veien.

- Det er selvfølgelig veldig surt at dette skjedde. Fall er en del av sporten vår, men timingen er jo fryktelig dårlig. Nå ønsker jeg bare å bli raskt frisk, og komme meg tilbake på brettet og ha det moro igjen, sier Torstein Horgmo fra sykesengen.

De medisinske undersøkelsene tydet innledningsvis på et mulig kragebeinsbrudd og en lett hjernerystelse. Det kan nå Olympiatoppen bekrefte.

«Olympiatoppens helsepersonell på sykehuset i Sotsji bekrefter at Torstein Horgmo har brukket kragebeinet», heter det i en pressemelding.

- Det er påvist brudd i kragebeinet, som er en ufarlig skade i seg selv, men som gir så mye smerter at det er umulig å kjøre snowboard med. Bruddet er ukomplisert, og vil trolig ta fire ukers tid å lege. Det er uansett umulig å trene og konkurrere med skaden, så OL er over for Horgmos del. Han har også fått en lett hjernerystelse, sier Olympiatoppens OL-lege, Ellen Moen fra sykehuset.

Dermed ryker OL for 26-åringen.

I utgangspunktet skulle Horgmo kjøre kvalifisering i slopestyle på torsdag mens finalen går lørdag.

Landslagssjef Thomas Harstad har ikke svar på Dagbladets henvendelser i formiddag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!