OL i Beijing

Norsk gulljubel: - Helt sjukt!

Marius Lindvik (23) sikret det første norske gullet i stor bakke siden Innsbruck-OL i 1964

HISTORISK: Siste OL-gull i stor bakke for Norge? Toralf Engan i Innsbruck i 1964. Det ønsket Marius Lindvik å gjøre noe med. Bilder hentet fra Discovery + / TV Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ZHANGJIAKOU /OSLO (Dagbladet): Det ble gulljubel i den kinesiske hoppbakken for Marius Lindvik. Han hamret til med et hopp på 140 meter, og tuktet japanske Ryoyu Kobayashi.

- Det er helt sinnssykt, det var nok et av de beste hoppa mine noensinne. Det vært en drøm siden jeg var liten, sier Lindvik etter gullet.

Det er første gang på 58 år at en nordmann tar OL-gull i stor hoppbakke. Sist gang var under OL i 1964, da Toralf Engan sikret gullet for Norge i Innsbruck.

- Det største noensinne

- Jeg er så full av adrenalin. Jeg klarer ikke prate engang. Fy fader, det var så deilig, sa Lindvik til TV Norge rett etter gullet var sikret.

Og nordmannen vartet opp med et hopp for historiebøkene. Lindvik hamret til, hoppet bakken ned, landet på 140 meter og la press på japanske Ryoyu Kobayashi som ledet.

- Herre min hatt! Dette er det største vi har opplevd. Vi elsker deg! For en prestasjon du har. Dette er den største dagen i norsk hopphistorie, hylte Jørgen Klem fra Eurosports kommentatorplass.

- Han er så rå her! Han må ha noe ekstra, eller så må du mangle noe. Og Lindvik har noe ekstra. Se på landinga på 140 meter, herregud, sa ekspertkommentator Kjetil Strandbråten fra Discoverys kommentatorplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer