Norsk håndballproff i masseslagsmål

Den norske håndballproffen Espen Særvoll var sist helg innbladet i et masseslagsmål med 200 spanske håndballtilskuere.

Særvoll, som spiller i 2. divisjonsklubben Tres de Maio på Tenerife, men som har en fortid fra både Stavanger og Hundvåg i norsk håndball, forteller om ville tilstander til Stavanger Aftenblad.

- På grunn av problemer med flyforbindelsen entret vi banen 35 minutter for sent. Det likte tilhengerne fra motstanderlaget vårt dårlig. 200 av dem slo ring rundt oss og både slo og spyttet.

- En av våre spillere ble regelrett slått ned, og da klarte ikke en annen av medspillerne mine å styre seg, men slo tilbake. Det utløste et voldsomt masseslagsmål, sier Særvoll.

- Det var helt vilt og både sykebiler og 40 politifolk ble tilkalt. Politiet måtte hjelpe oss tilbake til spillerbussen etter at vi omsider var kommet i garderoben, sier nordmannen.

Laget hans torde ikke å spille kampen. Tre av spillerne var i tillegg skadet etter opptøyene, og nå har det spanske håndballforbundet tildelt motstanderne seieren i kampen. På toppen av det er Særvolls lag fratatt ytterligere to poeng for ikke å ha fullført kampen.

- Poengene vi har mistet gjør at vi ikke rykker opp, og dermed har ikke klubben råd til å beholde meg neste år, sier Særvoll til Stavanger Aftenblad.

Men siste ordet i saken er ikke sagt, for Særvolls klubb kommer til å anke avgjørelsen i det spanske forbundet. Mulighetene for at Særvoll og co. får medhold skal visstnok være gode.

(NTB)