VANT: Elverum herjet tidvis med storfavoritten Montpellier og vant 32-31 i søndagens mesterligamøte i håndball.
 Her fra da seriegullet ble sikret i vår.&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Anders Møllersen / NTB scanpix</span>
VANT: Elverum herjet tidvis med storfavoritten Montpellier og vant 32-31 i søndagens mesterligamøte i håndball. Her fra da seriegullet ble sikret i vår. Foto: Anders Møllersen / NTB scanpixVis mer

Norsk håndballsensasjon i Champions League

Herjet med storfavorittene.

Elverum herjet tidvis med storfavoritten Montpellier og vant 32-31 i søndagens mesterligamøte i håndball.

Seieren er en enorm bragd for hedmarkingene. På forhånd uttalte klubben at den måtte «levere sin beste prestasjon gjennom alle tider» om det skulle bli poeng mot giganten fra Frankrike.

- Det her er helt sykt. At vi får til det her i denne lille byen, men de midlene vi har... Jeg er så stolt av guttene, av klubben og av byen, sa Elverum-trener Michael Apelgren til Viasat 4.

Tidligere landslagssjef Gunnar Pettersen, som dekket kampen som håndballekspert, gikk ned på kne og hyllet Elverums svenske suksesstrener.

- Jeg er så imponert, det var David mot Goliat, men David vant, sa Pettersen på direktesendt TV.

Østlendingen beskriver triumfen med overskriften «Håndballmirakelet!».

Fryktløse

Elverum trosset underdog-stempelet og gikk fryktløst til verks. Til tider valset Michael Apelgrens mannskap over Montpellier, og Norges regjerende sluttspillmester ledet 18-14 til pause.

Det franske stjernegalleriet prøvde febrilsk å jobbe seg tilbake i kampen, men sluttspurten holdt akkurat ikke. Elverum holdt unna og vant med ett mål.

Etter kampen var Apelgren tydelig rørt. Montpellier har et budsjett i en helt annen liga enn Elverum. Søndag måtte franskmennene likevel se seg slått i Terningen Arena.

Bitt godt fra seg

Nikolaj Mehl og Josef Pujol ble toppscorere for Elverum med sju scoringer hver.

Elverum har bitt svært godt fra seg også tidligere i høst. Det ble tap i åpningskampen mot Metalurg, men røk med kun ett mål. Hjemme mot russiske Tjekhov Medvedi ble det 28-28.

Montpellier vant mesterligaen i 2003. Laget har vært en gjenganger i den gjeveste klubbturneringen.

(NTB)