Norsk håndballsuksess

Norske håndballjenter fosser fram i europacupene. Bækkelaget er allerede klar for semifinale og får trolig følge av Larvik og Nordstrand.

Søndag skaffet Larvik seg et godt utgangspunkt med å slå Valencia 25-24 i Spania i den første kvartfinalekampen i mestercupen.

Senere på dagen fulgte Nordstrand opp med å slå polske Zaglebie Lubin 23-18 i cupvinnercupens første kvartfinalekamp. Oslo-laget storspilte i 1. omgang og ledet hele 15-5 ved pause. Landslagsspiller Monica Sandve ledet an forestillingen i Nordstrandshallen med seks nettkjenninger.

  • Bækkelaget er klar for semifinale i EHF-cupen etter to borteseirer og sammenlagt 59-54-seier over Wiener Neustadt fra Østerrike lørdag. I semifinalen kan det bli møte med tidligere Bækkelaget-spiller Kjersti Grini. Hennes danske klubb, Ikast, tapte bare med to mål (26-28) mot kroatiske Podravka Vegeta lørdag, og er favoritter til å ta seg videre.
  • Gjøvik og Vardal får derimot nærmest en umulig oppgave med å ta igjen 14 mål på Györ ETO fra Ungarn. Foran 2500 elleville ungarske hjemmefans var Gjøvik-laget sjanseløse og tapte 24-38. Med 10 fulltreffere holdt Gro Hammerseng gjestene inne i kampen lenge, men i begynnelsen av 2. omgang takket Györ for følget og satte kursen mot semifinalen.

    (NTB)