Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk håndballtap for Danmark

Skader kostet Breiviks jenter seieren.

Norge - Danmark 27-28.

Det ble en jevn batalje mellom Norge og Danmark i treningskampen i håndball for kvinner på Lanzarote torsdag.

Danskene vant treningskampen 28-27 på La Santa. Norge ledet med ett mål til pause, men mangel på bakspillere førte til at danskene ble for sterke i andre omgang.

– Vi tok føringen i kampen og ledet tidlig 5-1, men danskene spiste seg innpå. Det var en jevn kamp, men danskene ble for sterke mot slutten, sier landslagstrener Marit Breivik til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Mistet bakspillerne

Grunnen til at danskene ble for sterke, kan ha sammenheng med at Norge manglet sine beste bakspillere i andre omgang. Fra før sto Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Marianne Rokne over kampen.

I den første omgangen pådro Anette Hovind Johansen seg et overtråkk og måtte stå over den andre. Det samme gjorde Gøril Snorroeggen etter at hun fikk krampetendenser i låret.

– Vigdis Hårsaker og Kristine Lunde gjorde en god jobb som bakspillere, men vi brente for mange sjanser alene med keeper, som ble utslagsgivende for resultatet, sier Breivik.

Norge prøvde seg med 3-2-1-forsvar i store deler i kampen, noe Breivik karakteriserer som uvant, men spennende.

Else-Marthe Sørlie Lybekk ble norsk toppscorer med sju mål. Danmark manglet også et par av sine beste spillere.

(ANB)

<B>TOPPSCORER:</B> Else Marte Sørlie Lybekk ble norsk toppscorer mot Danmark med sju mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling