Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johann André Forfang falt stygt

Norsk håp om drama før Hoppuka: - Et rått bilde

Hoppuka kunne gått i vasken. I dag sier Johann André Forfang: - Jeg kan flire av det nå.

DRAMA: Johann André Forfang sto bokstavelig talt på hodet for Engelberg da han falt i prøveomgangen før jul. Foto: NTB Scanpix
DRAMA: Johann André Forfang sto bokstavelig talt på hodet for Engelberg da han falt i prøveomgangen før jul. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Hoppuka, første renn, på NRK2 klokka 16.30

OBERSTDORF (Dagbladet): Richard Freitag, Andreas Wellinger, Daniel-André Tande, Kamil Stoch og Stefan Kraft: Der har du navnene som trekkes fram til å vinne den 66. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka som starter lørdag.

Men blant utfordrerne er det flere eksperter som nevner Johann André Forfang. For bare 14 dager siden falt han stygt under prøveomgangen i sveitsiske Engelberg.

Han ble kraftig forslått. To-tre dager seinere ristet han av seg skadene. Under kvalifiseringen i Oberstdorf fredag landet han på 140 meter – som dagens lengste hopp. Svevet var 3,5 meter bak bakkerekorden til Sigurd Pettersen fra 2003.

Forfang har selv valgt å legge ut et bilde av fallet i Engelberg på sosiale medier. Det er nesten noe kunstnerisk over det, selv om det virkelig kunne gått ille.

- Det er et helt rått bilde. Jeg klarer å flire av det når jeg vet at det gikk bra og at det ikke var noen alvorlige skader.

Forfang fortsetter:

- Jeg stupte kråke og tok noen saltoer i bakken. Det er ikke det peneste fallet mitt. Og det var flaks at det gikk såpass bra som det gjorde. Det er nok på topp-tre-lista over spektakulære fall for min del.

Vraket

Forfang ble vraket til Hoppuka i fjor. Nå er formen stigende, selv om en influensa satte ham tilbake i jula. I verdenscupen ligger Tromsø-hopperen på sjetteplass sammenlagt. Toppnivået er på høyde med de beste. Nå gjelder det å få det ut i konkurranse etter konkurranse.

- Freitag er selvskreven favoritt i Hoppuka, sier han.

- Men jeg føler Norge har mange på skuddhold. Jeg har ikke for vane å sette meg resultatmål. Hvis jeg gjør jobben, tror jeg at jeg skal være høyt oppe på resultatlista.

Det første av fire renn går i Oberstdorf lørdag. Deretter følger Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck og Bischofshofen.

- Jeg koser meg i alle bakkene. De tre første er favorittene, men det er jo noe spesielt med åpningen i Oberstdorf og Nyttårshopprennet.

Skal kjempe i toppen

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier følgende om de norske mulighetene:

- Det er realistisk å tro at vi skal kunne kjempe i alle enkeltrenn og forhåpentligvis også i sammendraget. Daniel-André Tande ligger på tredjeplass i verdenscupen, så han har vist kapasitet. Anders Fannemel har vunnet enkeltrenn. Johann André Forfang er der oppe, men vi føler ikke at han har hatt ekstrem flyt hittil.

Bråthen fortsetter:

- Robert Johansson har høyere potensial enn det vi har sett hittil. Andreas Stjernen er en «dark horse». Gjennom Raw Air viste han forrige sesong at han behersker turneringskonseptet. Men – vi er ikke de største favorittene, det er Freitag. En større favoritt har det kanskje ikke vært på flere år. Men vi ligger som gjedda i sivet og hogger til hvis det byr seg en mulighet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!