Norsk håp støtter Semenya-dommen

- Når du er født med X og Y, sier det seg selv at det er noe annet enn kvinner som bare er XX, sier Hedda Hynne.

NORSK HÅP: Hedda Hynne har løpt mot Caster Semenya på friidrettsbanen. Hun mener CAS har tatt en riktig avgjørelse i saken mot den profilerte løperen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NORSK HÅP: Hedda Hynne har løpt mot Caster Semenya på friidrettsbanen. Hun mener CAS har tatt en riktig avgjørelse i saken mot den profilerte løperen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hedda Hynne ble involvert i en fotofinish med Kjetil Jansrud i en uhøytidelig konkurranse på Bislett Games, men snart starter det virkelige alvoret for den norske friidrettsutøveren.

Konkurransesesongen nærmer seg, og Norges håp på 800-meter skal igjen ut på tartandekket for å kjempe mot verdenseliten.

Den store saken i friidrettsmiljøet den siste tiden har vært dommen mot Caster Semenya (28). Det sørafrikanske løpsfantomet har dominert stort på 800 meter i lang tid, og Hynne har også utkjempet noen dueller mot henne.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer