Du leser nå Dagbladet Pluss

Norsk håp støtter Semenya-dommen

- Når du er født med X og Y, sier det seg selv at det er noe annet enn kvinner som bare er XX, sier Hedda Hynne.

NORSK HÅP: Hedda Hynne har løpt mot Caster Semenya på friidrettsbanen. Hun mener CAS har tatt en riktig avgjørelse i saken mot den profilerte løperen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NORSK HÅP: Hedda Hynne har løpt mot Caster Semenya på friidrettsbanen. Hun mener CAS har tatt en riktig avgjørelse i saken mot den profilerte løperen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Hedda Hynne ble involvert i en fotofinish med Kjetil Jansrud i en uhøytidelig konkurranse på Bislett Games, men snart starter det virkelige alvoret for den norske friidrettsutøveren.

Konkurransesesongen nærmer seg, og Norges håp på 800-meter skal igjen ut på tartandekket for å kjempe mot verdenseliten.

Den store saken i friidrettsmiljøet den siste tiden har vært dommen mot Caster Semenya (28). Det sørafrikanske løpsfantomet har dominert stort på 800 meter i lang tid, og Hynne har også utkjempet noen dueller mot henne.

- Noe annet enn kvinner

I april i fjor vedtok styret i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) at jenter med et for høyt nivå av mannlige hormoner ikke lenger skulle få lov til å løpe i kvinneklassen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.