SKUFFET: Hedda Hynne klarte ikke å kvalifisere seg til semifinale 800m for kvinner under OL i Rio de Janeiro onsdag. Hynne ble nr. 5 i sitt forsøksheat.


Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SKUFFET: Hedda Hynne klarte ikke å kvalifisere seg til semifinale 800m for kvinner under OL i Rio de Janeiro onsdag. Hynne ble nr. 5 i sitt forsøksheat. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Norsk håp usikker på framtida etter OL-debuten: - Vet ikke hva jeg skal gjøre etter OL

OL er over for Hedda Hynne (26). 

Hedda Hynne (26) var sjanseløs på en plass i semifinalen på 800 meter. Hun klarte ikke å komme opp mot sitt beste og ble utslått med tiden 2.01,64.

– Du kan godt si at jeg ble for passiv. Kroppen hang ikke helt med i dag. Jeg var med i noen korte perioder, men for å lykkes i OL er det nødvendig å være på hele tiden, og det var ikke jeg. Dette holdt ikke, slo Hedda Hynne fast overfor NTB i intervjusonen.

Hun fulgte planen som var lagt på forhånd og la seg litt bak fra start. Den første runden gikk unna på 59,9 sekunder, og da passerte hun i femteposisjon. Allerede da var det klart at hun ville få problemer med å gå videre, dersom hun ikke tok en av de to første plassene i heatet.

Det klarte hun ikke, men endte på femteplass etter en brukbar spurt. Det var en mager trøst, for hun måtte ha hatt bedre enn to minutter for å gå videre, noe som betyr at hun måtte ha senket persen sin på 2.00,94 med nesten ett sekund.

Brukbart

Hedda Hynne var ikke direkte misfornøyd med OL-debuten sin i 35 graders varme på olympiastadion i Rio.

– Jeg må kunne si at dette var brukbart. Riktignok er jeg ikke helt fornøyd med tenningen min, men løpet jeg fikk til var ikke så verst. Jeg fikk i alle fall en kjempebra erfaring ved å komme med og løpe her, fortalte hun.

Hynne har hatt sitt store gjennombrudd i år. Hun har vært med i både innendørs-VM, EM og nå OL. Skiensjenta som løper for trønderklubben Strindheim, har imponert og har hatt stor framgang, men også slitt litt med skader.

– Jeg vet ikke hva jeg kommer til å gjøre etter OL, om det kommer til å bli flere løp. Jeg kunne godt tenke meg litt mer, for jeg føler ikke at jeg har fått til en skikkelig konkurranse i år, sa hun.

Erfaring

Det gikk ikke så veldig fort i Hynnes heat, men hun tenkte aldri på å gå opp i teten og trekke selv. Hun holdt seg til planen. Hun visste heller ikke at hun måtte under to minutter blank for å gå videre, dersom hun ikke var inne blant de to beste i heatet.

– Nei, jeg visste ingenting om hva jeg måtte løpe på da jeg startet. Det jeg kan si er at det var et høyt nivå her, men det overrasket meg ikke, forklarte hun til NTB.

Hun sa også at OL-starten hadde gitt henne mye erfaring, og hun mente selv at hun fikk vist at hun hadde noe i OL å gjøre, selv om det ikke ble avansement til semifinalen.

– Det jeg har vært med på her er gull verd for meg. Jeg reiser hjem med hodet fullt av inntrykk som jeg vil trenge litt tid på å bearbeide. Det skal jeg utnytte i det neste mesterskapet. Det blir forhåpentlig VM i London neste år. Jeg har allerede begynt å glede meg, for det er jo en OL-bane det også, sa Hedda Hynne til NTB.

(NTB)