I FORM: B.B.S. Sugarlight, her fra Bjerke travbane.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
I FORM: B.B.S. Sugarlight, her fra Bjerke travbane. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Norsk hest traver om millioner i Sverige

Og lukter på verdensrekord.

Den norske travstjernen B.B.S. Sugarlight er på millionjakt i Olympiatravet lørdag. Verdensrekord er heller ikke utelukket.

1,5 millioner svenske kroner ligger i potten til vinneren av det prestisjetunge løpet på Åbybanen i Göteborg. For ett år siden overrasket B.B.S. Sugarlight de aller fleste ved å gå til topps. Nå skal seieren forsvares.

Det blir ingen enkel oppgave, men forutsetningene er langt ifra dårlige. Stjernetraveren til Fredrik Solberg står meget bra til i spor to, og i sin siste start på Axevalla var hesten intet mindre enn strålende. Vinnertiden var ikke mer enn sju tideler svakere enn verdensrekorden til nederlandske Robert Bi på mellomdistanse - satt i København i mai i fjor.

Det skaper en viss forventning foran lørdagens svensknorske travfest.

Innen rekkevidde - Verdensrekorden er innen rekkevidde. Det så jeg da B.B.S. Sugarlight vant kvalifiseringen på Axevalla. Åby er raskere, og vi krysser fingrene for at værgudene er med oss. Da blir det rekordforhold, sier Åbybanens norske sportssjef Jon Walter Pedersen til Equus.

Fredrik Solberg, som eier B.B.S. Sugarlight sammen med Gunnar Karlsen og Knut Grønlie, er også optimist.

- Seieren er viktigst, verdensrekorden kommer i annen rekke, men ja, det er ikke umulig om banen blir perfekt og det blir litt varmere i været, sier han til Equus - og tilføyer:

- Du setter ikke verdensrekord på bestilling. I noen sporter. Men B.B.S. Sugarlight er god nok. Han har luktet på rekorden flere ganger, men aldri blitt presset til å kjøre fortere. Om banen er bra og konkurrentene hissig på grøten, kommer det til å gå fort.

Piraten utfordrer Svenske On Track Piraten, med meritterte Johnny Takter i sulkyen, peker seg på forhånd ut som den store utfordreren i kampen om seieren lørdag. På startstrek er også delvis norskeide Your Highness.

Ved siden av B.B.S. Sugarlight har kun to norske hester klart å vinne Olympiatravet tidligere: Sugarcane Hanover (1988) og Thai Tanic (2006).

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.