DØDSULYKKE: Hestebussen som skulle bringe Frode Hamres travhester til Solvalla frontkolliderte med en personbil lørdag. To personer i den andre bilen er døde, melder TGN.no. Frode Hamre nummer to fra venstre.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
DØDSULYKKE: Hestebussen som skulle bringe Frode Hamres travhester til Solvalla frontkolliderte med en personbil lørdag. To personer i den andre bilen er døde, melder TGN.no. Frode Hamre nummer to fra venstre. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Norsk hestebuss i dødsulykke i Sverige

To døde etter frontkollisjon med personbil.

Hestebussen som skulle bringe Frode Hamres travhester til Solvalla frontkolliderte med en personbil lørdag. To personer i den andre bilen er døde, melder TGN.no.

Ulykken skjedde en times kjøring fra Solvalla.

TGN har vært i kontakt med Frode Hamre, som er hjemme i Sandefjord. Han har vært i kontakt med stallpersonellet sitt flere ganger etter dødsulykken.

- Ulykken skjedde var på en firefelts motorvei, hvor det var innsnevret til to kjørefelt. To personer i personbilen har forulykket er det siste jeg har fått bekreftet. Alle personene og hestene i hestebussen har klart seg bra, men er selvsagt i sjokk, sier Hamre til TGN.

Frode Hamres seks hester skal hentes av en dyrebil og kjøres til Solvalla.

- Veterinær kommer til å gå over alle hestene på Solvalla. Det er etter hva jeg forstår ingen synlige skader på hestene, men de har fått seg en trøkk. Men våre tanker går selvsagt til personene i den andre bilen, sier en trist Hamre.

Det var Syvertsens hestetransport som fraktet Hamres hester.

(NTB)