Trekker seg fra NM-finalene i ishockey

Norsk hockeydommer trekker seg fra finalekamp etter hets

- Vi aksepterer ikke hets av verken spillere eller dommere, sier ishockeypresident Tage Pettersen.

TREKKER SEG: Roy Stian Hansen.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TREKKER SEG: Roy Stian Hansen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hoveddommer Roy Stian Hansen har valgt å trekke seg fra å dømme NM-finalene i ishockey. Årsaken er reaksjonene han har fått så langt i serien.

Det skriver Norges Ishockeyforbund i en pressemelding mandag under tittelen «NIHF aksepterer ikke dommerhets».

Hansen skulle etter planen dømme kveldens oppgjør mellom Frisk Asker og Storhamar. Det vil han nå ikke gjøre.

- Jeg kan bekrefte at han trekker seg på grunn av presset som har vært på hans nærmeste familie og ham selv. Det er alvorlig. Det er ikke uvanlig at dommerne får kritikk for avgjørelser under kamp og etterpå, men her har det eskalert altfor langt og lengre enn vi kan akseptere, sier ishockeypresident Tage Pettersen til NTB.

En annullering av et Storhamar-mål i den femte kampen er blant situasjonene som har skapt reaksjoner. Ishockeyforbundet står på at avgjørelsen var korrekt.

- Vi aksepterer ikke hets av verken spillere eller dommere, og det er urovekkende at dette kommer fra vår egen hockeyfamilie i tillegg engasjerte supportere, skriver Pettersen i pressemeldingen.

Det er foreløpig ikke klart hvem som dømmer mandagens oppgjør, som er det sjette i finaleserien som Frisk Asker leder 3-2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer