Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk hockeyspiller tatt i doping

Sparta-spiller Marcus Bryhnisveen (23) har avlagt positiv dopingprøve på et forbudt stoff, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

DOPINGTATT: Marcus Brynhisveen (i hvit og rød drakt) har avlagt positiv dopingprøve. Her som Stjernen-spiller i 2016. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DOPINGTATT: Marcus Brynhisveen (i hvit og rød drakt) har avlagt positiv dopingprøve. Her som Stjernen-spiller i 2016. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokalavisen henviser til en pressemelding hockeyklubben selv skal ha sendt fredag.

«Etter urinprøve utført av Antidoping Norge i forbindelse med treningskamp, den 21. august i Fredrikstad, har Marcus Bryhnisveen avlagt en positiv A-prøve på et stoff som står på WADAs liste over forbudte stoffer og legemidler», heter det blant annet i meldingen.

Hvilket stoff som er funnet i Bryhnisveens dopingprøve, er ikke kjent.

- Vi ønsker ikke å si hvilket stoff det er, i og med at det ikke fremgår av pressemeldingen. Det pleier vi ikke å gjøre på dette tidspunktet, siden det er så tidlig i saken. Vi venter til påtalenemnda har tatt stilling til det da alle saker jo kan henlegges, sier avdelingsleder for avdeling for kontroll og påtale, Britha Røkenes, til Dagbladet.

- Når påtalenemnda har tatt stilling til spørsmålet blir det kjent hvilket stoff det er. Det er vanskelig å si når det kommer til å skje. Normalt, ut ifra hovedregelen, vil mye være gjort innenfor et par måneders tid.

- Trist

I pressemeldingen opplyses det at spilleren fredag var inne til rutinemessig samtale med Antidoping Norge, og at Bryhnisveen der har bedt om at også B-prøven analyseres.

«Klubben ser meget alvorlig på denne saken og velger å suspendere Bryhnisveen selv om det foreløpig bare er A-prøven som er analysert og at det ikke foreligger noen dom. Klubben tar sterk avstand fra bruk av enhver form for doping og har nulltoleranse for dette», heter det fra Sparta.

- Vi synes dette er trist for spilleren og klubben. Det er generelt leit for hele Ishockey-Norge, sier Spartas daglige leder Henning Svendsen til Dagbladet.

- Vi har en tett og bra oppfølging med Marcus, og forholder oss til samarbeidet han har med Antidoping Norge. Så får vi se hva de kommer fram til, fortsetter Svendsen, som ikke er informert om hvilket stoff Brynhisveen har testet positivt på.

Suspendert

Sparta har inntil videre suspendert Bryhnisveen fra alle fellestreninger og kamper.

- Det er tidlig i saken enda. Vanlig saksgang nå er at vi må innhente nødvendig og relevant informasjon som kan belyse saken. Vi gjennomfører samtale med uttøver og innhenter dokumentasjonen som er av betydning, sier Britha Røkenes fra Antidoping Norge.

Brynhisveen er 23 år og født i Oslo. Han har tidligere vært innom Vålerenga, Manglerud/Star, Lørenskog, Stjernen og svenske Mörrum GoIS i løpet av ishockeykarrieren.

På Spartas hjemmeside beskrives Brynhisveen som en «skøytesterk toveisspiller». Sin unge alder til tross har Brynhisveen spilt over 160 kamper på det øverste nivået i Norge. Han har også vært innom ungdomslandslag.

Dagbladet har prøvd å komme i kontakt med mor og talsperson Heidi Bryhnisveen, men hun har ikke besvart vår henvendelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!