Norsk hopp-nedtur i Klingenthal

- Liker utviklingen dårlig, sier landslagsledelsen.

BESTE NORDMANN: Tom Hilde ble beste nordmann med sin åttendeplass i verdenscuprennet i Klingenthal.Foto: SCANPIX/EPA/ARNE DEDERT
BESTE NORDMANN: Tom Hilde ble beste nordmann med sin åttendeplass i verdenscuprennet i Klingenthal.Foto: SCANPIX/EPA/ARNE DEDERT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Polske Kamil Stoch verdenscuprennet i hopp onsdag kveld. Det ble norsk nedtur med Tom Hilde som enslig svale på 8.-plass.

De norske hopperne har skuffet stort etter oppturen i Zakopane. Sist helg i Willingen ble Tom Hilde beste norske på 10.-plass og tangerte med det årsverste av nordmennene i hoppbakken.

Hilde fikk 243,7 poeng etter et hopp på 129 og 130,5 meter. Han endte vel 20 poeng bak Stoch. Det var den polske hopperens annen verdenscupseier. Han vant det siste rennet i Zakopane foran nettopp Hilde.

- Det har gått litt imot i de siste rennene. Det er vanskelig å finne noen umiddelbar forklaring, men vi liker det dårlig, sa landslagets assistenttrener Geir Ole Berdahl til NTB.

- Hva blir gjort framover til VM og prøve-VM i Vikersund?

- Mye handler om selvtillit, og vi må jobbe både med det mentale og det fysiske framover, forklarte assistenttreneren.

Små marginer - Dessuten får vi håpe at skiflygingen i Oberstdorf skal ta oss tilbake. Det er bare små marginer som mangler før vi er der vi helst vil være, sa Berdahl.

Anders Jacobsen var tilbake i verdenscupen etter å ha stått over åtte renn på grunn av fødsel. Det var i Oberstdorf i fjor at Jacobsen tok sin hittil siste verdenscupseier. Onsdag ble han nummer 16.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer