Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk hopp-nedtur i Klingenthal

- Liker utviklingen dårlig, sier landslagsledelsen.

BESTE NORDMANN: Tom Hilde ble beste nordmann med sin åttendeplass i verdenscuprennet i Klingenthal.Foto: SCANPIX/EPA/ARNE DEDERT
BESTE NORDMANN: Tom Hilde ble beste nordmann med sin åttendeplass i verdenscuprennet i Klingenthal.Foto: SCANPIX/EPA/ARNE DEDERT Vis mer

Polske Kamil Stoch verdenscuprennet i hopp onsdag kveld. Det ble norsk nedtur med Tom Hilde som enslig svale på 8.-plass.

De norske hopperne har skuffet stort etter oppturen i Zakopane. Sist helg i Willingen ble Tom Hilde beste norske på 10.-plass og tangerte med det årsverste av nordmennene i hoppbakken.

Hilde fikk 243,7 poeng etter et hopp på 129 og 130,5 meter. Han endte vel 20 poeng bak Stoch. Det var den polske hopperens annen verdenscupseier. Han vant det siste rennet i Zakopane foran nettopp Hilde.

- Det har gått litt imot i de siste rennene. Det er vanskelig å finne noen umiddelbar forklaring, men vi liker det dårlig, sa landslagets assistenttrener Geir Ole Berdahl til NTB.

- Hva blir gjort framover til VM og prøve-VM i Vikersund?

- Mye handler om selvtillit, og vi må jobbe både med det mentale og det fysiske framover, forklarte assistenttreneren.

Små marginer - Dessuten får vi håpe at skiflygingen i Oberstdorf skal ta oss tilbake. Det er bare små marginer som mangler før vi er der vi helst vil være, sa Berdahl.

Anders Jacobsen var tilbake i verdenscupen etter å ha stått over åtte renn på grunn av fødsel. Det var i Oberstdorf i fjor at Jacobsen tok sin hittil siste verdenscupseier. Onsdag ble han nummer 16.

Det ble en veldig ujevn konkurranse med svært varierende forhold i bakken. Spesielt i 1. omgang, da Michael Uhrmann landet på 146,5 meter under spesielt gode forhold. Det var også ny bakkerekord, men etter hoppet valgte juryen å gå ned på farten. Samtidig snudde vinden slik at mange av de neste hopperne fikk en vanskelig bakvind å hamle opp med.

Knepen seier Uhrmann ledet klart, men med bare med 115 meter i finaleomgangen falt han ned til 13.-plass. Stoch hadde 136,5 meter i finalen og vant med 0,6 poeng foran verdenscuplederen Thomas Morgenstern fra Østerrike. Simon Ammann fra Sveits ble nummer tre.

Bak Hilde og Jacobsen var Ole Marius Ingvaldsen tredje nordmann som fikk hoppe finaleomgangen. Han endte på 26.-plass.

Anders Bardal (37.), Johan Remen Evensen (38.) og Bjørn Einar Romøren (44.) mestret ikke bakvinden i 1. omgang og tok seg ikke til finaleomgangen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling