Norsk hopp-nedtur

Norge åpnet på verst mulig måte og hadde aldri en reell mulighet på medalje i lagkonkurransen i hopp. Det endte med 6.-plass i VM-avslutningen i Oberstdorf.

SKUFFET: Johann André Forfang var den eneste norske oppturen på en svak dag i hoppbakken for nordmennene. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKUFFET: Johann André Forfang var den eneste norske oppturen på en svak dag i hoppbakken for nordmennene. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et VM med store kontraster er dermed over for de norske hopperne. Fra Maren Lundbys historiske gull i storbakken, til Halvor Egner Graneruds positive koronaprøve, har det vært et mesterskap som har tappet hoppleiren for krefter.

Det så ut til å prege de norske hopperne i lagkonkurransen. Selv uten verdenscupvinner Granerud, var Norge blant medaljefavorittene før lagkonkurransen.

Men med kjempesvake hopp av Marius Lindvik og Daniel André Tande på Norges to første hopp, var medaljehåpet så å si ute allerede tidlig i 1. omgang.

Fasit før avslutningsomgangen var en veldig skuffende sjetteplass, hele 51,2 poeng bak ledende Tyskland og 40 poeng unna medalje.

Norge tok seg riktignok opp etter i 2. omgang, men endte til slutt 72,5 poeng bak Tyskland som tok hjem gullet foran Østerrike på sølvplass. Polen sikret seg tredjeplass og bronse.

Forferdelig start

Norge fikk stang ut fra første hopp, da Marius Lindvik landet på 117 meter. Nordmannen hadde vanskelige forhold og måtte også erkjenne at han feilet i satsen.

– Det var tungt. Jeg var 15 meter for tidlig på hoppkanten og det hjelper ikke på, det, sa Lindvik til NRK etter Norges først hopp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer