Norsk hopper fikk corona

Men for Bendik Jakobsen Heggli (19) kan det ende med «hell i uhell». Plutselig er han favoritt til å vinne dagens hopp-NM i Granåsen.

KLAR FOR NM: Bendik Jakobsen Heggli (foran). Foto: Geir Olsen / NTB
KLAR FOR NM: Bendik Jakobsen Heggli (foran). Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdagens NM i hopp, stor bakke, går uten kanonene Halvor Egner Granerud og Marius Lindvik. Heller ingen av de andre hopperne på verdenscuplaget deltar i Granåsen på grunn av karantenereglene.

Granerud og co. kom hjem fra Polen mandag. De neste dagene må de følge de samme reglene som «mannen og kvinnen i gata». De må forholde seg til innreisekarantenen og være hjemme.

Dette gjelder også for de sju nordmennene som hoppet kontinentalcup (COC) i Innsbruck i Østerrike denne helga. Eller rettere sagt: Alle, bortsett fra én - Bendik Jakobsen Heggli.

19-åringen fra Trønderhopp trenger ikke å gå i karantene og kan hoppe dagens NM. Årsak: Han har allerede hatt corona.

- Jeg slipper innreisekarantenen i seks måneder, forteller han.

I SVEVET: Bendik Jakobsen Heggli. Foto: Geir Olsen / NTB
I SVEVET: Bendik Jakobsen Heggli. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Hell i uhell?

- Ja, det vil jeg egentlig si. Jeg har vært med på tre COC-renn denne sesongen. Overfor de andre har jeg alltid et stikk. Når vi kommer hjem, sier jeg at «nå drar jeg i butikken», eller noe sånt.

Jakobsen Heggli fikk påvist coronaviruset i midten av november. Han er det eneste kjente tilfellet av Norges fremste hoppere som har fått det.

Men i dagens NM - som sendes på NRK1 fra klokka 17.15 - kan han bruke det til noe positivt. I går vant han prologen i Granåsen med et svev på 138,5 meter. Dette gjør ham til favoritt i ettermiddagens renn.

Han vant også fjorårets utsatte storbakke-NM i desember. Den gang var Granerud og resten av verdenscuplaget i Russland. NM gikk på Lillehammer.

PÅ TOPPEN: Bendik Jakobsen Heggli vant fjorårets utsatte storbakke-NM på Lillehammer i desember. Sondre Ringen (t.v.) ble nummer to, Andreas Granerud Buskum (t.h.) nummer tre. Foto: Geir Olsen / NTB
PÅ TOPPEN: Bendik Jakobsen Heggli vant fjorårets utsatte storbakke-NM på Lillehammer i desember. Sondre Ringen (t.v.) ble nummer to, Andreas Granerud Buskum (t.h.) nummer tre. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Målet er to solide hopp i dag. så får vi se hvor langt det rekker, sier Jakobsen Heggli.

De norske hopperne har vært forskånet for corona. Verst rammet er østerrikerne, som måtte sende hjem hele laget før verdenscupåpningen i Wisla i Polen.

- Hvordan opplevde du å få corona?

- Jeg vet hvordan jeg fikk det, men vil ikke si hvordan. Jeg hadde milde symptomer. Det eneste som plaget meg i lengden, var at jeg ikke hadde smakssans. Det var ingenting som var interessant å spise.

Jakobsen Heggli fortsetter:

- Til å begynne med var jeg slapp og daff. Jeg fikk hodepine. Det gikk over etter to-tre dager. Så forsvant smakssansen. Det var det mest irriterende.

Han føler seg frisk i dag.

- Hvordan ser du på NM?

- Alle kaller det for NM. Men for meg blir det mer et renn i Norgescup. Det er kjipt at gutta på verdenscuplaget og COC-laget ikke får være med. Det ville blitt et helt annet resultat. Det er jeg sikker på.

- Hvem er dine største rivaler?

- Det må bli to hoppere fra min egen klubb, Matias Braathen og Iver Olaussen.

Jakobsen Heggli forteller at han slo Granerud i et renn i Norgescup for ett år siden.

- I dag hadde han knust meg med flere meter, sier han. Men et NM er et NM, uansett hvem som sitter på bommen.

MÅ STÅ OVER: Halvor Egner Granerud. Foto: Geir Olsen / NTB
MÅ STÅ OVER: Halvor Egner Granerud. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Jeg skulle gjerne vært med, innrømmer Granerud overfor Dagbladet.

- Det blir rart. Men det er greit at vi ikke får særbehandling. NM blir en god mulighet for dem rett bak de beste å vise god hopping, påpeker verdenscuplederen.

Selv forbereder han helgas renn i Lahti.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer