Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk hopper tatt i doping

Skihopperen Tom Aage Aarnes fra Eidsvoll IF avla positiv dopingprøve etter et nasjonalt hopprenn på plast i Marikollen 23. september i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prøven var positiv på et sentralstimulerende middel, dopingklasse A.

- Jeg er innforstått med at både A- og B-prøven er positiv, men har ingen forklaring på hvordan jeg kan ha fått i meg det forbudte stoffet. Jeg vet med meg selv at jeg ikke har tatt noe ulovlig middel med viten og vilje, sier Aarnes.

Eidsvoll-hopperen, som er tilknyttet et av Norges Skiforbunds (NSF) regionale lag, mener at det ikke er noen sammenheng mellom hans idrettsutøvelse og den positive prøven.

- Norges Skiforbund tar på det sterkeste avstand fra all doping og det er beklagelig at en utøver nå har testet positivt på et ulovlig middel, sier skipresident Jan Jensen i en pressemelding.

Saken er under behandling i antidopingavdelingen i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) og vil bli oversendt Ekspertgruppe Antidoping en av de nærmeste dagene. Det er Domsutvalget i NIF som er domsorgan ved alle dopingsaker i norsk idrett. Aarnes risikerer inntil 2 års utestengelse fra all organisert trening og konkurranse.

(NTB)

Hele Norges coronakart