Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk hoppfiasko i natt

HAKUBA (Dagbladet): De norske hopperne landet til firedobbel fiasko i 90-metersbakken i natt. Gullet og sølvet fra Lillehammer er historie. Kristian Brendens 8. plass trøstet bare ham sjøl - såvidt det var.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Jani Soininen fra Finland snøt japanerne fra et forventet OL-gull hadde de norske hopperne - med ett hederlig unntak - en beksvart dag i går. Bare Kristian Brenden kan være noenlunde fornøyd. Han strakk seg til 87,5 meter i første omgang og 84 meter i andre omgang, men var bare middels fornøyd med det:

- Ihvertfall de to beste hoppene jeg har gjort her nede, sier han og drar på det.

For åttendeplass var bare sånn OK:

- Jaaa, det er vel greit. Første gangen jeg er med på dette her. Jeg er vel kjempefornøyd, sier han.

Kristian Brenden reddet uansett hoppsjef Trond Jøran Pedersen fra fullstendig fadese:

Trippel bom

Pedersens tre andre norske hopperne sviktet totalt i normalbakken. Til tross for gode vindforhold deiset de ned til følgende miserable resultater:

Henning Stensrud - 81 og 81 meter, 23. plass.

- Jeg gjør samme tekniske feil som før i vinter. Jeg må ordne opp i problemene mine, sier 20-åringen som ble nestbeste nordmann i går.

Espen Bredesen - 74,5 meter og 36. plass, ikke med til finaleomgangen.

- Nå er det tungt. Jeg er skuffet over meg sjøl, sier OL-mesteren fra 1994 til Dagbladet.

Han hoppet for anledningen i rosa hoppdress. Bare så synd han lignet mer på en muldvarp enn en rosa panter. Nå må Bredesen etter alt å dømme belage seg på å se resten av OL fra tribunen. Er karrieren over?

Roar Ljøkelsøy - 74 meter og 40. plass, ikke med til finaleomgangen.

- For dårlig. Jeg fikk ikke sparket fra i hoppet og bare sklei over hoppkanten. Han glir sannsynligvis inn i samme fold som Bredesen - rett hjem.

Japanerne sviktet

Til forskjell fra de siste dagenes snøstorm, var det reine påskestemninga rundt hoppbakken i går. Knallblå himmel, sol og lite vind var en perfekt ramme. Bare 10-15 minusgrader - den riktige veien - skilte gårsdagens normalbakkerenn fra jubeldagen i Lysgårdsbakken for fire år siden. Den gangen tok Espen Bredesen og Lasse Ottesen dobbeltseier. Nå ser Ottesen fram mot storbakkerennet:

- Jeg får ta dem der, sier han og tenker på finnene og japanerne.

I går handlet det på nemlig på nytt om hjemmeseier. Trodde alle unntatt Jani Soininen.

For sjøl ikke japanernes egen normalbakkevinner fra Sapporo-OL i 1972, Yukio Kasaya, som satt som dommer D i dommertårnet, kunne frata Soininen gullet.

40ø000 japanere gikk skuffede hjem. Men med håp om gull i storbakken.

Fire norske hoppere tuslet også tause hjem. Men der i gården er nok gullhåpet mindre enn hos tilskuerne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!