Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk hoppkaos: Raste mot bommen - og ble avfeid av bryske vakter

Forfang: - Jeg ble overrasket. 

STENGT UTE: Johann André Forfang kom ikke til finaleomgangen. Han ble henvist til sletta, men kom ikke inn bak sperringene. Det skjedde først etter flere minutter. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
STENGT UTE: Johann André Forfang kom ikke til finaleomgangen. Han ble henvist til sletta, men kom ikke inn bak sperringene. Det skjedde først etter flere minutter. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

ZAKOPANE (Dagbladet): Det ble ikke dagen til de norske hopperne under verdenscuprennet i Zakopane søndag. Faktisk gikk veldig mye galt i Polen, spesielt for Johann André Forfang (21).

Først satte han skoen fast i bommen på toppen, noe som gjorde at han mistet fokuset totalt og ikke kvalifiserte seg til finaleomgangen. Da han skulle se avslutningen av rennet fra sletta, ble han nektet adgang til bakken.

- Jeg ble veldig overrasket. Det har aldri vært noe problem før, forteller han.

På kokepunktet

Forfang snakker med Dagbladet mens stemningen er på kokepunktet i Wielka Krokiew- bakken i Zakopane. Hjemmehelten Kamil Stoch vant foran tyskerne Andreas Wellinger og Richard Freitag.

Daniel-André Tande ble beste nordmann på sjundeplass. Andreas Stjernen ble nummer 19, Anders Fannemel 30. Forfang, Tom Hilde og Joachim Hauer klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

SKUFFET: Johann André Forfang. Foto: NTB scanpix
SKUFFET: Johann André Forfang. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det ble i det hele tatt mye fram og tilbake for nordmennene. Den polske arrangøren hadde invitert til fest. For Forfang ble det et mareritt.

- Det er ganske utrolig at de får lov til å ha en sånn bom, sier han.

- Opp til bommen er det like høyt som andre steder, men det er selve tykkelsen jeg reagerer på. Det er ikke mange centimeter det er snakk om. Men det var nok til at jeg helt tydelig hadde problemer med å sette skoen under.

Tromsø-hopperen fortsetter:

- Deretter ble alt bare kaos. Et surr av tanker. Det stokket seg. Jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle begynne å sortere tankene før jeg kom til hoppkanten. Det gikk veldig utover prestasjonen. Jeg ble vippet ut av balanse.

Vil ikke forfølge

Han sier at han ikke kommer til å forfølge saken, men håper noe skjer til neste gang. Han landet på 116 meter og ble nummer 42 i rennet.

Og som om ikke det var nok: Da han hadde fått på seg treningsdressen - og skulle følge finaleomgangen - slapp han ikke inn i bakken igjen.

- Vakta ristet på hodet. Den polske presidenten var her, så de hadde sikkert trappet opp sikkerheten.

Forfang måtte stå utenfor sperringene i flere minutter. Til slutt kom en person fra arrangøren og hentet ham, slik at han kunne følge de siste hopperne fra kloss hold.

VANT: Kamil Stoch tok en populær hjemmeseier. Foto: NTB Scanpix
VANT: Kamil Stoch tok en populær hjemmeseier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mislyktes

Som vanlig skulle mye hvile på Daniel-Andé Tande, sett med norske øyne. Men heller ikke han lyktes. Han hoppet 132 og 129,5 meter og ble nummer sju.

- Det var en dårlig dag. Jeg har slitt hele helga med å skjønne hoppkanten. De har justert den litt ned, og det sleit jeg med å finne ut av.

Med tanke på at Norge ble nummer fem i lagkonkurransen lørdag, var det en elendig fangst i Polen denne helga.

- Alt er helt fantastisk i hoppbakken i Zakopane, bortsett fra resultatlistene sett med norske øyne. Vi må bare finne ut av hvordan vi skal ta ut potensialet når det gjelder som mest, og så bare gjøre det, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Hyller Stoch

Selv om det gikk trått, har nordmennene ingen problemer med å hylle både verdenscupleder Kamil Stoch og arrangøren i Zakopane.

- Jeg har aldri opplevd maken, verken på fotballkamp eller i en hoppbakke. Stemningen er bedre enn på Anfield, sier Liverpool-supporter Andreas Stjernen.

Neste helg er det verdenscuprenn i Willingen i Tyskland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling