Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk hoppkomet kjørt til sykehus etter grusomt fall i Tyskland

Sportssjefen: - Veldig dramatisk.

KLINGENTHAL (Dagbladet): Den norske hoppkometen Phillip Sjøen (18) er blitt fraktet til sykehus etter et grusomt fall i tyske Klingenthal fredag ettermiddag.

Sjøen hoppet som nummer elleve i treningsomgangen, og landet på 148 meter.

- Det var veldig dramatisk. Han hoppet bakken ned - helt på sletta - og klarte ikke å stå, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

- Han er på sykehuset nå, så vi får rapporter derfra.

Klart lengst Verdenscupen i hopp starter med kvalifisering klokka 18.00. Det var i treningsomgangen det gikk galt med nordmannen.

- Han hoppet 148 meter. Det er en del lenger en lengstehoppet som er gjort her før. Phillip er en veldig god skihopper. Når han først treffer - og farta er litt for høy - så kan sånt skje, sier Bråthen.

- Var det uforsvarlig høy fart?

- Hoppet ble altfor langt, i alle fall. Hva som var grunnen til det, skal ikke jeg stå her og bedømme. Men hoppet ble altfor langt, gjentar Bråthen.

Ved bevisshet - Hvor sto du da fallet inntraff?

- Jeg sto på sletta.

- Var han ved bevisshet?

- Ja, han var ved bevisshet, og kjente igjen alle.

Bråthen sier det er garantert at Phillip Sjøen ikke kommer til å hoppe noe mer i helga.

- Vi vet ennå ikke om det er snakk om brudd, sier sportssjefen.

Seks hoppere Phillip Sjøen har hatt en kjempesommer, der han har vunnet to renn i Sommer Grand Prix. Han er én av seks norske hoppere som er med til Klingenthal i helga.

- Han er en tøff utøver som sto hoppet helt ut, men det ble det rett og slett for langt. Det var vanskelig å stå, sier Bråthen.

- Men det er for tidlig å si noe om konsekvensene?

- Ja.

- Var det skremmende å se på?

- Ja.

Forfulgt av skader Phillip sjøen har vært forfulgt av skader de siste åra. Men nå var han tilbake, og var et av de store hopphåpene til Norge.

- Fall i skihopping er alltid dramatisk. Nå er det heldigvis sånn at det ofte ser mer dramatisk ut enn hva utfallet blir. Men jeg synes dette så ganske heftig ut, sier Bråthen.

- Gikk det greit med nordmennene ellers i treningsomgangen?

- Ja, Anders Fannemel var best. Men vi har en gjeng med hoppere som er veldig opptatt av hverandre. En sånn start preger dem. Det er det ingen tvil om, sier Bråthen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling