Norsk hoppkomet kjørt til sykehus etter grusomt fall i Tyskland

Sportssjefen: - Veldig dramatisk.

KLINGENTHAL (Dagbladet): Den norske hoppkometen Phillip Sjøen (18) er blitt fraktet til sykehus etter et grusomt fall i tyske Klingenthal fredag ettermiddag.

Sjøen hoppet som nummer elleve i treningsomgangen, og landet på 148 meter.

- Det var veldig dramatisk. Han hoppet bakken ned - helt på sletta - og klarte ikke å stå, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

- Han er på sykehuset nå, så vi får rapporter derfra.

Klart lengst Verdenscupen i hopp starter med kvalifisering klokka 18.00. Det var i treningsomgangen det gikk galt med nordmannen.

- Han hoppet 148 meter. Det er en del lenger en lengstehoppet som er gjort her før. Phillip er en veldig god skihopper. Når han først treffer - og farta er litt for høy - så kan sånt skje, sier Bråthen.

- Var det uforsvarlig høy fart?

- Hoppet ble altfor langt, i alle fall. Hva som var grunnen til det, skal ikke jeg stå her og bedømme. Men hoppet ble altfor langt, gjentar Bråthen.

Ved bevisshet - Hvor sto du da fallet inntraff?

- Jeg sto på sletta.

- Var han ved bevisshet?

- Ja, han var ved bevisshet, og kjente igjen alle.

Bråthen sier det er garantert at Phillip Sjøen ikke kommer til å hoppe noe mer i helga.

- Vi vet ennå ikke om det er snakk om brudd, sier sportssjefen.

Seks hoppere Phillip Sjøen har hatt en kjempesommer, der han har vunnet to renn i Sommer Grand Prix. Han er én av seks norske hoppere som er med til Klingenthal i helga.

- Han er en tøff utøver som sto hoppet helt ut, men det ble det rett og slett for langt. Det var vanskelig å stå, sier Bråthen.

- Men det er for tidlig å si noe om konsekvensene?

- Ja.

- Var det skremmende å se på?

- Ja.

Forfulgt av skader Phillip sjøen har vært forfulgt av skader de siste åra. Men nå var han tilbake, og var et av de store hopphåpene til Norge.

- Fall i skihopping er alltid dramatisk. Nå er det heldigvis sånn at det ofte ser mer dramatisk ut enn hva utfallet blir. Men jeg synes dette så ganske heftig ut, sier Bråthen.

- Gikk det greit med nordmennene ellers i treningsomgangen?

- Ja, Anders Fannemel var best. Men vi har en gjeng med hoppere som er veldig opptatt av hverandre. En sånn start preger dem. Det er det ingen tvil om, sier Bråthen.