DOBBELT NORSK: Maren Lundby og Anna Odine Strøm ble nummer én og to i Zao. Her er de to i Holmenkollen i 2018. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
DOBBELT NORSK: Maren Lundby og Anna Odine Strøm ble nummer én og to i Zao. Her er de to i Holmenkollen i 2018. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Maren Lundby vant i Zao

Norsk hoppsensasjon: Dobbelt norsk i Japan

Maren Lundby og Anna Odine Strøm sørget for dobbelt norsk i japanske Zao.

Maren Lundby tok sesongens andre verdenscupseier da hun vant søndagens tåkerenn i japanske Zao. Anna Odine Strøm fulgte nærmest på en historisk god norsk dag.

Andreplassen var Strøms første pallplass i verdenscupen noen gang. Lundby tok på sin side karrierens 15. verdenscupseier.

- Det første hoppet var veldig bra, mens det andre ikke var mye å skryte av. Jeg kom meg likevel ned til den grønne streken, sa Lundby etter seieren.

Hun var samtidig klar på én ting:

- Jeg synes Anna hadde fortjent å vinne, men er glad vi er sammen på pallen, sa 24-åringen.

På spørsmål om hva som var hemmeligheten bak den historiske norske hoppdagen i Zao, trakk hoppdronningen på smilebåndet.

- Kanskje er det den japanske maten, lød svaret.

Opseth falt tilbake

Hoppsjef Clas Brede Bråthen var raskt ute med å kalle søndagen «en merkedag».

- Fantastisk dobbeltseier til Maren og Anna i Zao. Etter mange år hvor gutta våre har bidratt betydelig for at jentene skal ha gode nok premisser, er vi nå i en situasjon der jentene er dem som drar lasset. En merkedag i norsk hopphistorie, sa han.

Lundby ledet Zao-rennet etter første omgang og hadde lagvenninnene Strøm og Silje Opseth på plass nummer tre og fire. Det var historisk sterkt.

I finaleomgangen fulgte Lundby og Strøm opp. Strøm landet på 95 meter og tok ledelsen. Finnmarkingens poengsum klarte kun Maren Lundby å straffe.

Den norske hoppdronningen fra Bøverbru landet på 92,5 meter og vant konkurransen med 1,3 poeng.

Silje Opseth var ikke like heldig i sitt andre hopp. Med kun 83,5 meter falt hun til 20.-plass på den endelige resultatlista.

VM-gull

Seieren gir Maren Lundby ytterligere selvtillit bare en måned før VM i Seefeld.

- Målet er å ta gull i Seefeld. Det er hovedmålet, og det går jeg for, fastslo Lundby søndag-

For verdenscupleder Katharina Althaus ble det ingen topp dag. Den tyske jenta hadde vanskelige forhold i første omgang og måtte nøye seg med beskjedne 83 meter. Det ga kun 16.-plass foran finaleomgangen.

Der landet Althaus på 92 meter og klatret til Det var likevel 22-åringens svakeste plassering i verdenscupen denne sesongen. Hun tapte også verdifulle poeng til Lundby og flere andre.

Tyske Carina Vogt tok tredjeplassen i søndagens renn.