Norsk (h)opptur

11 dager før verdenscupstarten i finske Kuopio, er de beste norske hopperne på høyde med den tyske stjerneduoen Sven Hannawald (vinner av årets Sommer Grand Prix) og Martin Schmitt (v-cupvinner).

- Både Morten Ågheim, Lasse Ottesen og Olav Magne Dønnem hoppet rundt 140 meter i Kuusamo i går. Selv om østerrikerne Andreas Widhölz og Andreas Goldberger var enda bedre, har vi fått en fin start på VM-sesongen, sier landslagstrener Kjetil Strandbråten til Dagbladet.

Østerrikerne har ligget i Kuusamo siden torsdag i forrige uke, og er trygge nok til å kaste på skikkelig med køl. Den norske landslagsgjengen hoppet i den finske 140-metersbakken for første gang i går, og er i likhet med tyskerne fortsatt litt prøvende.

- Vi blir her til og med torsdag, trener fysisk hjemme i helga og reiser til Kuopio tirsdag til uka, sier Kjetil Strandbråten.

V-cuplaget der helga 27. og 28. november vil bestå av åtte hoppere.

- Slik det ligger an nå, blir det enten seks eller sju landslagsløpere med i v-cuppremieren. Morten Ågheim, Lasse Ottesen og Tommy Ingebrigtsen har vært de tre beste på snø så langt, fulgt av Olav Magne Dønnem, Roar Ljøkelsøy og Christian Meyer. Henning Stensrud har hatt en tung start, men kan slå til når som helst. Morten Solem (Trønderhopp) og Tore Sneli (Hedmarkhopp) var best av ikke-landslagsløperne på plast, sier Kjetil Strandbråten.