Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk idrett ber om statlig tiltakspakke

Norsk idrett ber Kulturdepartementet om en tiltakspakke som følge av ringvirkningene av koronaviruset.

KRITISK: Kultur- og likestillingsminister Abid Raja blir bedt om hjelp av idrettspresident Berit Kjøll. Dette er fra et møte for tre uker siden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
KRITISK: Kultur- og likestillingsminister Abid Raja blir bedt om hjelp av idrettspresident Berit Kjøll. Dette er fra et møte for tre uker siden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Vis mer

I en pressemelding sendt mandag skriver Norges idrettsforbund at de har et estimert direkte likviditetstap på 500 millioner kroner i perioden 5.- til 31. mars.

De skriver at dette tapet er særskilt relatert til avlyste idrettsarrangementer.

- Idrettslagene møter store inntektsreduksjoner uten at det er mulig å kompensere dette med reduserte kostnader. På bakgrunn av den vanskelige situasjonen har Norges idrettsforbund i samråd med Kulturdepartementet kommet med en tydelig beskrivelse av den alvorlige situasjonen og foreslått en rekke nødvendige strakstiltak for å opprettholde god aktivitet på lengre sikt, sier idrettspresident Berit Kjøll i pressemeldingen.

Norges idrettsforbund mener det er av avgjørende betydning at ikke de økonomiske virkningene av krisen gjør at den økonomiske barrieren for lokalidretten øker på sikt.

Generalsekretær i Norges idrettsforbund, Karen Kvalevåg, sier at NIF har igangsatt arbeidet med å estimere den økonomiske situasjonen i norsk idrett.

- På vegne av norsk idrett har vi derfor bedt om en statlig tiltakspakke for økonomisk kompensasjon av de kostnadene som hele idrettsbevegelsen, og i særdeleshet lokalidretten, blir påført som følge av at all organisert idrett nå er opphørt, sier Kvalevåg.

Hele Norges coronakart