Norsk idrett blir dyrere og dyrere: Fortvilte foreldre må si nei til barna sine

Nå vil NIF ta grep.

KOSTER Å DELTA: Barn opplever å bli priset ut av norsk idrett. Bildet ovenfor er kun brukt som illustrasjon.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KOSTER Å DELTA: Barn opplever å bli priset ut av norsk idrett. Bildet ovenfor er kun brukt som illustrasjon. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Har du opplevd økonomiske utfordringer i møte med norsk barneidrett? Da ønsker vi gjerne å høre din historie. Kontakt journalisten på jba@dagbladet.no

(Dagbladet): Det koster mer og mer å være en del av norsk idrett. Den siste tiden har Norges Idrettsforbund (NIF) mottatt flere bekymringsmeldinger fra fortvilte foreldre som forteller at de ikke har råd til å gi barna muligheten til å drive med sport.

- En del unger har rett og slett ikke råd til å delta. Det er ikke enkelt å være den som ikke kan betale. Undersøkelser viser at spesielt for dem med minoritetsbakgrunn er økonomi utfordring nummer én for å fortsette med idrett, sier NIFs utviklingsleder Anja Veum til Dagbladet.

- To problem Veum forteller at det er to store problemer relatert til økonomi norske barnefamilier opplever i møte med idretten.

- Det ene er de som ikke har råd i det hele tatt til å komme inn i idretten. Det andre er utfordringen familier har for å klare å være med på denne karusellen etter hvert som en blir eldre. Å skape bevissthet rundt disse utfordringene er viktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer