Hånd i hånd over mål - til Norges første v-cupseier siden 2009

Norsk idrettsbragd rørte. Så kom kontrabeskjeden

Amund Vold og Eivind Vold vant Norges første verdenscupseier siden Eirik Verås Larsen i 2009 - da de passerte målstreken hånd i hånd. Men arrangøren nektet å la brødrene dele seieren.

RØRENDE ØYEBLIKK: Amund og Eivind Vold vant dobbeltseier i verdenscupen da de passerte mål hånd i hånd - Norges første triumf siden Eirik Verås Larsen i 2009. Foto: Florian Schwarzbach
Blackburn-Photographie
RØRENDE ØYEBLIKK: Amund og Eivind Vold vant dobbeltseier i verdenscupen da de passerte mål hånd i hånd - Norges første triumf siden Eirik Verås Larsen i 2009. Foto: Florian Schwarzbach Blackburn-Photographie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brødrene Amund Vold (21) og Eivind Vold (25) sto for en råsterk norsk idrettsbragd da de sørget for Norges første verdenscupseier siden legendariske Eirik Verås Larsen triumferte på samme distanse i 2009, altså K1 5000 meter.

Brødrene Vold, som er norske medaljehåp i sommer-OL i Tokyo neste år, var så suverene og fikk en så stor luke at de fikk mulighetene til å spasere målstreken på originalt vis.

Spontant bestemte de råsterke brødrene seg for å stoppe opp, holder hender og passere målstreken hånd i hånd, fordi de ville dele verdenscupseieren med hverandre.

- Det er veldig moro. Det er ekstra spesielt å dele det med broren, forteller Amund Vold til Dagbladet.

- Vi klarte å komme oss vekk fra resten av feltet og få en luke. Vi jobbet med å holde luka. Det er ikke mange ganger vi får sjansen til å gå likt over mål.

- Vi hadde aldri trodd det i forkant, så det var spontant. Det er veldig uvanlig å få en sånn luke på 5000 meter, supplerer Eivind Vold til Dagbladet.

Amund og Eivind trodde de klarte å dele seieren.

Men så kom kontrabeskjeden: Arrangøreren gikk inn og splittet brødrene på tusendeler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer