Norsk idrettsutøver på høyt nivå dopingtatt

Risikerer utestengelse i to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En lagidrettsutøver på høyt nivå i Bergen er tatt i doping og risikerer utestengelse i to år, melder BA.

I forbindelsen med en kamp avla lagspilleren en dopingtest som hadde spor av et ulovlig stoff i seg. Nå risikerer personen en utestengelse på to år, skriver avisa.

- To dager før prøven ble tatt var jeg på skolen og leste til eksamen, da jeg snakket med noen venninner som hadde blandet energipulver og vann i en brusflaske. Jeg spurte om det var noe ulovlig, men fikk til svar at det ikke var det. Så jeg smakte på det, hevder idrettsutøveren til BA.

-  Det var et sjokk, og jeg begynte straks å tenke på hva det kunne være. Episoden med energidrikken, som kun skulle inneholde ekstra koffein kom til minne. Jeg tok kontakt med venninnen min, og fikk navnet på energipulveret. Det er lovlig i Norge, men ikke for oss som driver med konkurranseidrett. Dette kan bli en dyr lærepenge for meg, og jeg håper at andre utøvere kan lære av min historie, sier utøveren til BA.

Klubbledelsen skal ha bedt utøveren legge seg flat, og informerer om at de tror på utøverens historie. Utøveren har ikke spilt kamper for klubben etter at den positive testen ble kjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.