Norsk ishockeynedtur i Ungarn

Norges ishockeykrigere klarte ikke å være best da det gjaldt som mest fredag. Laget tapte 3-4 for Danmark, og forblir en B-nasjon.

Etter det forsmedelige nederlaget for våre naboer i sør er det klart at Norge ikke kan rykke opp til A-gruppen. Det kan derimot Danmark som klarer seg med uavgjort i den siste kampen mot Ungarn lørdag.

Veteranen Ole Eskild Dahlstrøm var naturlig nok skuffet over tapet, men påpekte at Norge forspilte sine muligheter allerede da laget tapte 1-3 for vertsnasjonen onsdag.

- Blemma i VM kom mot Ungarn, men vi levde i håpet om at vi kunne rette den opp mot Danmark. Vi ville angripe, men klarte ikke å beholde roen, sa en skuffet Dahlstrøm til NTB etter kampen.

Høy risiko

Norge tok ledelsen 3-2 åtte minutter ut i tredje periode, og gikk dermed opp i ledelsen for første gang i kampen.

Men skulle Norge ha en teoretisk sjanse til å rykke opp, måtte laget vinne med tre mål eller mer. Laget fortsatte å angripe og dermed gikk det galt.

- Hadde vi fortsatt hatt muligheten til å rykke opp med ettmålsseier, ville vi ikke ha tapt da vi ledet. Men vi spilte med høy risiko, påpekte Dahlstrøm, som fikk se at Danmark utlignet til 3-3 rett etter Norges ledermål.

Rett før full tid satte danskene inn vinnermålet i et tomt norsk bur, etter at landslagssjef Roy Johansen hadde tatt keeper Bjørge Josefsen av isen i et siste desperat forsøk på å vinne kampen.

- Har det beste laget

Ole Eskild Dahlstrøm skjønner lite av hvorfor Norge ikke klarer å være best når det virkelig gjelder.

- Det må ha noe med psykologien å gjøre. Kanskje vi tror vi er bedre enn vi er. Det hjelper ikke å være gode på trening når vi ikke får det ut i de viktige kampene, sa den norske veteranen.

- Det er et fryktelig stort potensial i laget. Gutta er bra trent, har god fysikk og jeg kan ikke se at vi kan ha noe bedre lag.

Men det holdt altså ikke i B-VM. Foran den siste kampen mot Storbritannia lørdag har Norge bare vunnet to av sine kamper, og ligger på tredjeplass i puljen med fire poeng.

(NTB)