Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk jubel: Henrik Kristoffersen utklasset alle i Sveits: - Det er helt rått

22-åringen er i storform.

UTKLASSING: Henrik Kristoffersen seiret i Adelboden. Foto: AP Photo/Shinichiro Tanaka/NTB Scanpix
UTKLASSING: Henrik Kristoffersen seiret i Adelboden. Foto: AP Photo/Shinichiro Tanaka/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I går kveld vant Henrik Kristoffersen prisen «Årets mannlige utøver» under Idrettsgallaen. I dag var det tilbake til hverdagen for 22-åringen.

Om han brukte prisen som motivasjon vites ikke, men unggutten kjørte mesterlig i Sveits. Han knuste de øvrige konkurrentene, og vant til slutt med hele 1,83 sekunder(!).

- Den satt, det gjorde den. Det var godt, sier Kristoffersen til TV 2.

Han forteller at han hadde helt fin sikt hele veien.

- Jeg ga nok det jeg hadde. Det er nok mulig å kjøre fortere enn jeg gjorde, men ikke mye fortere, sier Kristoffersen, som også fikk skryt av rivalen Hirscher.

- Det er så moro å stå på ski, med folkene rundt. Takk skal dere ha. Jeg kan høre at dere heier i løypa, det er så gøy, sa en glad Kristoffersen via TV 2 rett etter rennet.

Det var Kristoffersen 12. verdenscupseier i slalåm.

- Se på Henrik Kristoffersen! utbrøt TV 2-kommentator Marius Skjelbæk tidlig i rennet til 22-åringen.

- Det er helt rått, la han til da Kristoffersen kjørte i mål.

Tåka kom tilbake

Etter en parodisk førsteomgang med tåke og vanskelige forhold, viste sola seg tidlig fram i den andre omgangen i sveitsiske Adelboden.

Men da de beste fra første omgang skulle sette utfor i finalen, var tåka tilbake igjen i deler av løypa.

Marcel Hirscher var forbanna etter den første omgangen, men humøret ble nok bedre da han kjørte ned til en foreløpig ledelse i andre omgang. Da var det fem mann igjen på toppen.

Hirscher beholdt ledelsen til det bare var to mann igjen: Italienske Manfred Mölgg og det norske håpet Henrik Kristoffersen.

Mölgg viste imidlertid storform, og tok ledelsen med 36 hundredeler. Det var ikke nok mot Henrik Kristoffersen, som slo rivalen Hirscher med 2,19 sekunder.

Norsk overraskelse

Jonathan Nordbotten (27) gjorde en sterk finaleomgang og kjørte seg opp hele 20 plasser.

Han kom akkurat med blant de 30 beste fra første omgang, men i finalen måtte hele 20 utøvere sette utfor før han ble vippet ned fra toppen, det vil si, før han måtte dele tronen en liten stund med tyske Linus Strasser.

- Det var deilig å få ut litt av det jeg har gjort på trening i det siste, sier Nordbotten til TV 2.

- Det er nervepirrende. Det er gøy, det er det man drømmer om, sa han om å vente på de andre utøverne med ledelse.

Etter hvert måtte han gi tapt til de beste utøverne, og kom på en delt tiendeplass. Den beste verdenscup-plasseringen hans fra tidligere er en tiendeplass fra januar i fjor.

Leif Kristian Haugen (nummer 25 etter første omgang) skuffet, og ble til slutt nummer 30.

- Imponerende

Alpinisten kjørte veldig bra i første omgang, og ledet med 38 hundredeler til nummer to i slalåm-rennet i sveitsiske Adelboden.

- Jeg prøver å gi gass hele veien. Jeg lykkes ganske bra med det. Jeg gjør noen småfeil her og der, sier Kristoffersen til TV 2.

Han mener den første omgangen han gjorde var godkjent.

TV 2s alpinekspert Finn Christian Jagge lot seg imponere, skriver NTB.

- Det er så pent å se på. Han gjør absolutt ingen feil. Rett og slett imponerende, sa «Finken».

Tykk tåke

Sterk tåke preget konkurransen i Sveits, og det var krevende forhold for utøverne. Kristoffersen kjørte med startnummer 3, og slapp dermed tåka. De antatt beste utøverne sleit under forholdene, og den første omgangen ble nærmest parodisk.

- Slik er det, noen ganger har du flaks, andre ganger har du uflaks. Det svinger fram og tilbake. Vi driver en utendørsidrett og kan ikke klage, sier Kristoffersen.

Han ledet blant annet med 1.60 til rival Marcel Hirscher, som var tydelig misfornøyd og slo ut med armene da han kom til mål.

- Jeg regner med at han klager mye på sikten. Jeg skjønner ham på en måte, det er ikke hundre prosent rettferdig, sier Kristoffersen.

- Hirscher har helt klart uflaks med været. Det er nesten umulig når du ikke kan se neste port, sa Jagge.

- Dårlig opplevelse

Sebastian Foss Solevåg kjørte ut med startnummer 18. Jonathan Nordbotten kjørte i mål 3.84 sekunder bak Kristoffersen. Leif Kristian Haugen var 3.65 bak.

- Det føles ikke ut som jeg kjører godt på ski. Det er mer en krig. Det er skikkelig tykk tåke. Du ser bare konturene av rød og blå farge. Du må bare krige deg ned. De tre-fire første løperne fikk sol, sier Haugen til TV 2.

- Det var en dårlig opplevelse, legger han til.

Kristoffersen har vært på pallen i alle tre slalåmrennene han har kjørt denne sesongen. To ganger har han gått helt til topps.

Kristoffersen vant det samme verdenscuprennet i fjor.

DÅRLIGE FORHOLD: Tåke preger rennet i Adelboden. Foto: REUTERS/Ruben Sprich/NTB Scanpix
DÅRLIGE FORHOLD: Tåke preger rennet i Adelboden. Foto: REUTERS/Ruben Sprich/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling