DOBBELT NORSK: Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo sikret seieren på lagsprinten i det som kan kalles generalprøven til VM. Norges andrelag spurtet seg også en en andreplass. Video: NRK Vis mer

Dobbelt norsk i Lahti

Norsk jubeldag: Dobbelseier på lagsprinten

Johannes Høsflot Klæbo gikk Norges sannsynlige VM-lag på lagsprinten inn til seier i verdenscupen i Lahti søndag.

Han ble sendt ut på siste etappe i rygg på Oskar Svensson, men kvittet seg med både svensken og de øvrige konkurrentene på slutten.

Klæbo hadde en solid ledelse inn på oppløpet og vant med 0,65 sekunders margin. Nærmest fulgte Eirik Brandsdal på Norges 2.-lag, som spurtslo finnen Ristomatti Hakola i kampen om annenplassen.

- Dette var skikkelig artig. De løste det fenomenalt bra. VI hadde lagt opp til å kjøre bra på slutten, og det gikk slik som vi hadde tenkt, sa sprinttrener Arild Monsen til NRK.

Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo var også raskeste lag i kvalifiseringen tidligere søndag. Monsen vil ikke si noe om hvem som får sjansen på lagsprinten i VM.

- Det skal nok være med og kjempe, ja. Men så er jeg jo kjempefornøyd med annetlaget. Så vi har flere å velge mellom, sa han.

For to år siden utgjorde Klæbo og Iversen Norges lag på lagsprinten i VM i nettopp Lahti. Da dummet Iversen seg ut på tampen og falt fra en VM-medalje.

I VM vil nok Iversen gå først og Klæbo sist dersom de to får sjansen på lagsprinten.