Vant. Norske Daniel Hoelgaard kunne innkassere sin andre seier for året da han vant i det franske etapperittet, Ronde de l´Oise, fredag. 20-åringen var med på å ta igjen sin egen bror som satt i brudd på den siste kilometeren.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Vant. Norske Daniel Hoelgaard kunne innkassere sin andre seier for året da han vant i det franske etapperittet, Ronde de l´Oise, fredag. 20-åringen var med på å ta igjen sin egen bror som satt i brudd på den siste kilometeren. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Norsk jubeldag i fransk etapperitt

Storebror tok ansvar da lillebror ble kjørt inn like før mål.

(procycling.no): Den andre etappen av Ronde de l´Oise tilhørte Norge og brødrene Hoelgaard. For da lillebror Markus satt i brudd da få kilometer gjensto, lå alt til rette for at 19-åringen skulle ta sin første seier for sesongen.

Men dårlig samarbeid i gruppen, gjorde at hovedfeltet kom dundrende forbi når det gjensto bare 900 meter. Og da tok storebror, Daniel ansvar. 20-åringen kjempet side om side med en BMC-rytter, men fotofinishen viste at nordmannen var de nødvendige centimeterne foran.

- Det er fantastisk å vinne, og jeg var nesten helt sikker hele tiden på at seieren gikk til meg, forteller en lykkelig Daniel Hoelgaard til procycling.no etter seieren.

Brødrene ønsket hverandre seier Selv om han kom nær etappeseieren, havnet Markus i skyggen til storebror nok en gang. For mens Daniel sprutet champagne, snakket med pressen og avga dopingkontroll, dro lillebror tilbake til hotellet og rakk til og med massasje før etappevinneren kom tilbake til hotellrommet de deler.

- Det er naturligvis kjipt at vi ikke klarer å samarbeide godt nok i gruppa, jeg følte meg utrolig bra i dag, sier Markus Hoelgaard til procycling.no.

- Men det er ett fett om Daniel eller jeg vinner. Jeg unnet ham dette, sier en sympatisk og broderlig 19-åring.

Vinneren selv var faktisk først skuffet da han vant.

- Det var nesten litt surt, ja. Markus har vært utrolig bra den siste måneden, og jeg ville at han skulle vinne, svarer Daniel, som mener broren som satt i brudd skal ha mye av æren for hans seier.

- Da slapp jeg å gjøre en jobb i hovedfeltet, og hadde masse krefter til spurten, legger han til.

- Cort Nielsen? Vet ikke hvem han er Det er ikke noe puslete ritt brødrene Hoelgaard sykler. Ved siden av det norske laget Team Joker, sykler også nordmannen Vegard Stake Laengen med hans Bretagne Séché.

I tillegg er danske Magnus Cort Nielsen på startstreken. Dansken som har herjet denne våren og som ga Alexander Kristoff kamp til døra i Tour des Fjords, er spådd en garantert proffkontrakt til neste år.

- Jeg vet helt ærlig ikke hvem han er. Jeg har jo hørt navnet, men jeg har ikke akkurat fått noe konkurranse fra ham i dette rittet, forteller Daniel Hoelgaard.

Det passer kanskje like greit. Fredagens vinner tok over ledelsen i ungdomskonkurransen med sin seier, og knapper i tillegg innpå i sammendraget.

- Jeg er faktisk glad jeg ikke leder sammenlagt. Da slipper vi å kjøre på de to monsteretappene som gjenstår. Nå kan vi bare ligge bak å lure, uten tvil en fordel, spår Daniel.

Rittet fortsetter lørdag med en 210 kilometer lang etappe, før det hele avsluttes søndag med 180 kilometer.

PS: Både Reidar Borgersen og Odd Christian Eiking forsøkte seg i brudd for Team Joker på fredagens etappe.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!