Norsk jubeldag i fransk etapperitt

Storebror tok ansvar da lillebror ble kjørt inn like før mål.

Vant. Norske Daniel Hoelgaard kunne innkassere sin andre seier for året da han vant i det franske etapperittet, Ronde de l´Oise, fredag. 20-åringen var med på å ta igjen sin egen bror som satt i brudd på den siste kilometeren.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Vant. Norske Daniel Hoelgaard kunne innkassere sin andre seier for året da han vant i det franske etapperittet, Ronde de l´Oise, fredag. 20-åringen var med på å ta igjen sin egen bror som satt i brudd på den siste kilometeren. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Den andre etappen av Ronde de l´Oise tilhørte Norge og brødrene Hoelgaard. For da lillebror Markus satt i brudd da få kilometer gjensto, lå alt til rette for at 19-åringen skulle ta sin første seier for sesongen.

Men dårlig samarbeid i gruppen, gjorde at hovedfeltet kom dundrende forbi når det gjensto bare 900 meter. Og da tok storebror, Daniel ansvar. 20-åringen kjempet side om side med en BMC-rytter, men fotofinishen viste at nordmannen var de nødvendige centimeterne foran.

- Det er fantastisk å vinne, og jeg var nesten helt sikker hele tiden på at seieren gikk til meg, forteller en lykkelig Daniel Hoelgaard til procycling.no etter seieren.

Brødrene ønsket hverandre seier Selv om han kom nær etappeseieren, havnet Markus i skyggen til storebror nok en gang. For mens Daniel sprutet champagne, snakket med pressen og avga dopingkontroll, dro lillebror tilbake til hotellet og rakk til og med massasje før etappevinneren kom tilbake til hotellrommet de deler.

- Det er naturligvis kjipt at vi ikke klarer å samarbeide godt nok i gruppa, jeg følte meg utrolig bra i dag, sier Markus Hoelgaard til procycling.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer