Norsk jubeldag i Kollen

Frode Andresen, Ole Einar Bjørndalen og Egil Gjelland sørget for å gjøre dagens jaktstart i skiskyting i Holmenkollen til en norsk jubeldag.

Frode Andresen pådro seg fire strafferunder, men vant likevel en suveren seier i jaktstarten i skiskyting i Holmenkollen i dag.

Han gikk inn til 33.13,0, og vant foran Ole Einar Bjørndalen, som pådro seg seks strafferunder og kom inn vel minuttet bak. Dagen ble helnorsk da Egil Gjelland gikk inn til tredjeplassen. Han hadde tre bomskudd på de fire skytingene.

Halvor Hanevold, som lå på tredjeplass, falt ned til fjerdeplassen, men med fire nordmenn øverst på resultatlisten, ble dagen en av de største i norsk skiskyting noensinne, i hvert fall i Holmenkollen.

Verdenscupleder Raphael Poiree fra Frankrike endte på 16. plass. Det betyr at det skiller fire poeng mellom ham og Ole Einar Bjørndalen før det avsluttende rennet i verdenscupen søndag. En mer spennende avslutning er det ikke mulig å få til.

- Jeg gikk mitt eget løp og skjøt fort. Det var taktikken min, og den slo inn, sa Frode Andresen etter å ha tatt sin 11. verdens cupseier totalt sett i skiskyting.

(NTB)

STORESLEM: De norske skiskytterne satte konkurrentene på sidelinja i Kollen.Foto: SCANPIX/AP
STORESLEM: De norske skiskytterne satte konkurrentene på sidelinja i Kollen.Foto: SCANPIX/AP Vis mer
STORESLEM: De norske skiskytterne satte konkurrentene på sidelinja i Kollen.Foto: SCANPIX/AP