Den norske målvakten Steffen Søberg (17) ble valgt av Washington Capitals i fjerde runde av NHL-draften lørdag. Senere ble også Lars Volden plukket ut.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
Den norske målvakten Steffen Søberg (17) ble valgt av Washington Capitals i fjerde runde av NHL-draften lørdag. Senere ble også Lars Volden plukket ut. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Norsk keeper (17) draftet av NHL-klubb

Steffen Søberg valgt av Washington Capitals. Også Lars Volden ble plukket ut.

Den norske målvakten Steffen Søberg (17) ble valgt av Washington Capitals i fjerde runde av NHL-draften lørdag. Senere ble også Lars Volden plukket ut. Søberg ble valgt som nummer 26 i fjerde runde, og som nummer 117 totalt. Søberg imponerte under U20-VM tidligere i år. Også under U18-VM i Dresden storspilte keepertalentet. Han har spilt for Manglerud Star. — Det er ingen tvil om at det er gøy å bli valgt av en storklubb. Det spilte egentlig ingen rolle, det er selve NHL som er drømmen, men det er jo litt ekstra morsomt, sier Steffen Søberg til Nettavisen. Som nummer 181 i draften ble keeperen Lars Volden valgt av Stanley Cup-mester Boston Bruins. Som Søberg har i likhet med Volden bakgrunn fra Oslo-laget MS. Volden har spilt i Finland den siste tiden. — Jeg har utviklet meg både mentalt og teknisk. Det tekniske går mest på enkle ting som jeg ikke visste hadde så stor betydning, sier Volden til Nettavisen. — Det er helt ubeskrivelig, sier han om å bli draftet av selveste Bruins.

(NTB)