Norsk keeper hylles av svensk presse etter Allsvenskan-debuten

Lars Cramer holdt nullen i sin første kamp for Kalmar.

GOD START: Lars Cramer holdt nullen og får skryt av svenske journalister etter Allvenskan-debuten for Kalmar. Her fra en Tippeligakamp mot Odd i 2011. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
GOD START: Lars Cramer holdt nullen og får skryt av svenske journalister etter Allvenskan-debuten for Kalmar. Her fra en Tippeligakamp mot Odd i 2011. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): I slutten av mars gikk drammensgutten Lars Cramer (22) til Kalmar, etter å ha spilt andrefiolin i Strømsgodset en lengre periode. Planen var at Cramer skulle erstatte Kalmars albanske landslagskeeper Etrit Berisha da han ble solgt.

Berisha gikk til Lazio for et par uker siden, og dermed var det duket for Allsvenskan-debut på mektige Friends Arena for Cramer. Det var nemlig AIK som stod på motsatt banehalvdel for Kalmar søndag ettermiddag.

Det ble ingen rysare av en fotballkamp i Stockholm. Hjemmelaget styrte det meste av kampen, uten at de klarte å spille seg til noen voldsomt store sjanser. Når de først gjorde det, stod Cramer i veien.

Det endte dermed 0-0.

- Det var fint å holde nullen i debuten, og jeg er fornøyd med at vi klarte å få med oss et poeng fra en vanskelig bortekamp, sier Cramer til Dagbladet.

Cramer har tidligere vært på prøvespill i West Bromwich, og den forbindelse hadde landslagets keepertrener Frode Grodås følgende å si om keepertalentet.

- Lars er en veldig spennende keeper. Han er veldig god på streken, i én mot én-situasjoner og med beina, sa Grodås den gangen.

Kalmar nærmest scoring Gjestene fra Sør-Sverige var faktisk nærmest scoring da Melker Hallberg klinket til på halv-volley etter en drøy time. Svensken fikk drømmetreff, men dessverre for Kalmar traff skuddet innsiden av stolpen og gikk ut igjen.

Etter kampen ble det skrevet om «gulltoget som gikk» for AIK i svenske medier, men også debutant Lars Cramer fikk sin del av spalteplassen.

Under mellomtittelen «AIK vs Cramer» skriver Aftonbladet følgende om drammenseren:

- Lars Cramer gjorde sin første kamp i Allsvensken, men var så rolig og trygg at man skulle tro han hadde voktet Kalmars mål i ti år.

Lokalavisa Barometern omtaler også den tidligere Strømsgodset-spilleren i positive ordelag.

- Hjemmelaget AIK, som er med i gullstriden, presset på, skaffet elleve cornere og løsnet skudd etter skudd mot Lars Cramer i Kalmar-buret, men debuterende Cramer stod som en vegg.

Banens beste: Lars Cramer Dagbladet.se påpeker at ingen av sjansene til AIK var særlig store, men at Cramer likevel gjorde jobben sin. 

- Da sjansene etter hvert kom for AIK, og det var få som havnet i kategorien store, stod Kalmars nye førstekeeper Lars Cramer i veien, som han gjorde det etter 51 minutter da Henok Goitom spilte gjennom Martin Mutumba, skriver avisa.

Supportersida SvenskaFans.com går så langt at de kårer Cramer til Kalmars beste i debuten. «Spennende spiller og Kalmars beste mot AIK» er karakterestikken.