Norsk knockout i prologen i verdenscupåpningen

Fullstendig overlegne.

I GODT SLAG: Sju av de norske jentene gikk videre fra prologen i dag. Her er Ingvild Fugstad Østberg og Therese Johaug fra den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen.  Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
I GODT SLAG: Sju av de norske jentene gikk videre fra prologen i dag. Her er Ingvild Fugstad Østberg og Therese Johaug fra den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

KUUSAMO/OSLO (Dagbladet): Det var ikke noen stor overraskelse at Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg skulle ta de to øverste plassene i sprintprologen i Kuusamo i dag. 

At de skulle være nesten fem sekunder foran neste utenlandske løper, var derimot mer overraskende.

Det svenske stjerneskuddet Stina Nilsson er spådd en supersesong i år, men var altså ikke i nærheten av å følge tempoet til de to norske sprintessene fra start av i dag.

Innimellom Nilsson og den norske duoen, snek også Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen seg. Det ble med andre ord firedobbelt norsk på prologen i dag.

Det deles som kjent ikke ut annet enn startnumre og kvartfinaleplasser i prologen, men så langt ser åpningssprinten ut som nok en norsk maktdemonastrasjon i langrennssporet.

I tillegg til de fire første, går Kathrine Rolsted Harsem, Ragnhild Haga og Therese Johaug videre til kvartfinalene. Martine Ek Hagen og Kari Øyre Slind klarte ikke å komme seg med blant de 30 beste som går videre fra prologen. 

- Jeg har ikke gått sprint på to år. Jeg har det ikke inne, rett og slett, jeg blir litt for seig, sier Øyre Slind til Dagbladet.

Oppdatert: Maiken Caspersen Falla valgte å gå i det første kvartfinaleheatet sammen med Ingvild Flugstad Østberg. Dermed går de to beste norske sammen i kvartfinalen.