Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk kobbel jakter på gull

Mika Myllylä utfordres av et norsk jaktlag på morgendagens 10-kilometer. Bjørn Dæhlie og de øvrige norske løperne håper på fortsatt møkkavær.

- Vi har et meget sterkt lag, sier Bjørn Dæhlie som innledet VM med bronse bak Myllylä og Thomas Alsgaard fredag.

- Jeg er måteholden optimist, og litt spent på formutviklingen. Jeg har ikke tatt sjansen på å presse meg etter 30- kilometeren.

Han er nok en gang en av favorittene, men etter finnens oppvisning er Dæhlie i angrepsposisjon. Langrennskongen er langtfra alene i Norges jakt på Myllylä: Fire andre norske løpere er også kapable til å ta medalje på en god dag.

Thomas Alsgaard, som har funnet formen akkurat i tide, brukte gårsdagen til å trimme håret. Nå ønsker han seg kaldere vær, og vil vise at han ikke er noen fristil-ekspert.

- Jeg trenger feste for å få mest mulig ut av teknikken min, sier Alsgaard.

Gliste

Vinterens komet Espen Bjervig smilte som vanlig bredt da han ga seg i kast med skiutprøving.

- Jeg føler at formen er der, men får ikke svaret før jeg tar meg helt ut, sier vestfoldingen som slo gjennom med verdenscupseier i Estland, på realt klisterføre, like etter nyttår.

Bjervig trenger ofte lenger tid enn andre før han merker effekten av et høydeopphold. Nå er det halvannen uke siden han tok seg ned fra basen i Nord- Italia.

For kort?

Erling Jevne tror en mil blir i korteste laget. Han sikter seg inn mot 50-kilometeren på VMs siste dag.

- Jeg har bare vunnet en femmil, og det sier vel sitt. Jeg er nok ikke av de heteste seierskandidatene i morgen, sier han.

- Jeg føler meg i toppform og mener selv jeg har sjanser til å ta medalje. Jeg skal benytte sjansen jeg har fått, sa «reserven» Odd-Bjørn Hjelmeset til NTB. Han fikk plassen på bekostning av en syk Frode Estil.

- Jeg gleder meg stort, og håper jeg kan få vist at jeg er plassen verdig.

Ønsker det samme

Under til dels trøsteløse forhold, tett snøvær og to varmegrader, testet de norske håpene utallige skipar søndag formiddag.

Smøresjef Geir Tufto myste utover VM-stadion, og drømte om samme ufyselige forhold også et døgn etter.

- Dette er det beste vi kan få, sa han idet en smilende Bente Martinsen suste forbi og jublet for perfekte ski.

I det norske hovedkvarteret krysses fingre og alt annet som kan brukes, ikke i håpet om pent vintervær. Varmegrader og aller helst regn, mye regn, er ønsket for de fleste norske.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media