FRISK: Joshua King skapte trøbbel for Portugal, men til ingen nytte. Foto:   REUTERS/Miguel Vidal
FRISK: Joshua King skapte trøbbel for Portugal, men til ingen nytte. Foto: REUTERS/Miguel VidalVis mer

Norsk kollaps mot Portugal. Skullerud skjønner ingenting: - Merkelig og urettferdig

Vi fulgte kampen live.

• Portugal - Norge 3-0 (Saken ble oppdatert underveis)
Mål:
1-0 Ricardo Quaresma (12), 2-0 Raphaël Guerreiro (65), 3-0 Éder (70)
Dommer:
Padraig Sutton
Sjanser:
4-3

PORTO (Dagbladet): I kjølig sommervær på Estádio do Dragão - Portos hjemmebane - møtes lagene til samlingas første kamp.

Real Madrid-duoen Cristiano Ronaldo og Pepe, som jublet for Champions League-seier i går, er ikke en del av Portugals lag. Det er heller ikke Nani og Bruno Alves, på grunn av den tyrkiske cupfinalen.

Det betyr et noe annerledes portugisisk mannskap enn normalt. Også Norge tester ut nye fjes, med blant annet Anders Trondsen på venstrebacken og Veton Berisha på høyrekanten.

Norges lag stiller med dette mannskapet fra start (4-4-1-1): Rune A. Jarstein - Martin Linnes, Even Hovland, Stefan Strandberg - Anders Trondsen - Veton Berisha, Stefan Johansen, Ruben Y. Jenssen, Valon Berisha - Markus Henriksen - Joshua King

Portugal mønstrer disse elleve fra start (4-4-2): Anthony Lopes - Cedric Soares, Ricardo Carvalho, Jose Fonte, Raphael Guerreiro - Joao Mario, William Carvalho, Joao Moutinho, Andre Gomes - Ricardo Quaresma, Eder.

Kampen startet 21.45. Dette har skjedd:

Norsk marerittstart Portugal trillet mye ball innledningsvis og fikk uttelling etter bare tolv minutter.

Og scoringen var særdeles vakker. Ricardo Quaresma, som i sine yngre dager ble sammenlignet med Ronaldo, skar inn i banen og curlet ballen opp i krysset på aldeles praktfullt vis.

Like etter var portugiserne farlig frampå igjen, men Jarstein og Norge slapp med skrekken.

- Nå må vi våkne, ropte MAX-kommentator Kenneth Fredheim.

To store King-sjanser Det gjorde Norge. Like etter skapte Høgmos menn en stor sjanse. Joshua King og Markus Henriksen har vist god form i henholdsvis engelsk og nederlandsk fotball i det siste og kombinerte fint i dette tilfellet. Til slutt forsøkte King seg på en helfrekk lobb, men forsøket gikk like over mål.

Etter 31 minutter var den norske Premier League-spissen på farta igjen. King brukte farta til å komme alene med keeper Anthony Lopes, men avslutningen var ikke like god som forarbeidet. Selv om det bare ble nesten, var det litt «John Carew-takter» over Norges spydspiss.

King plaget stopperparet Cedric Soares og veteranen Ricardo Carvalho med tempoet sitt før pause.

- King har et veldig god i et par situasjoner nå. Han gjør alt rett bortsett fra å få ballen i mål, sier MAX' fotballekspert Tor Ole Skullerud.

Norsk dominans til ingen nytte Til pause var stillingen 1-0. Etter hvilen åpnet Norge friskt. Blant annet var King nær scoring nok en gang etter 53 minutter, men fikk aldri straffesparket han ønsket.

Fire minutter senere skapte Norge en ny stor sjanse. Debutant Trondsen slo et nydelig innlegg foran mål før Veton Berisha headet ballen i stolpen.

- Norge er det klart beste laget nå, sier Fredheim.

Men akkurat da man trodde Norge var i ferd med å snu kampen, smalt det i motsatt ende. Portugal viste hvorfor de skal til EM og ikke Norge.

Drømmescoring Med et øyeblikks magi økte Raphaël Guerreiro til 2-0 for vertene. Fra litt under 20 meter limte han ballen via krysstanga og i mål.

- Det er tungt å få den etter en så god start på omgangen. Det er to fantastiske enkeltmannsprestasjoner som gjør at Portugal leder, konkluderer Skullerud.

- Det må gå an å si at det er et urettferdig resutat, supplerte Fredheim.

Og like etter kom 3-0. Kampuret viste 70 minutter da Eder utnyttet svakt norsk forsvarsspill og økte Portugals ledelse ytterligere.

- Det er en merkelig utvikling. Norge var inne i en veldig god periode, men så kommer det to raske mål. Det siste var slett forsvarsspil. Norge har gjort mye positivt, men så ble bryteren skrudd av. Den må skrus på igjen, sier Skullerud.

Dette skjedde imidlertid ikke. Portugal vant 3-0 selv om sjansestatistikken bare var 4-3 i portugisernes favær.

Denne saken ble oppdatert forløptende.

MARERITTSTART: Portugal tok ledelsen mot Norge etter bare tolv minutter. Foto: AP Photo/Paulo Duarte
MARERITTSTART: Portugal tok ledelsen mot Norge etter bare tolv minutter. Foto: AP Photo/Paulo Duarte Vis mer