NEDTUR: Andreas Stjernen landet på 83 meter i første omgang. Dermed kom ikke Norge til finaleomgangen. Foto: NTB scanpix
NEDTUR: Andreas Stjernen landet på 83 meter i første omgang. Dermed kom ikke Norge til finaleomgangen. Foto: NTB scanpixVis mer

Norsk kollaps og skrekkfall

De norske hopperne kom ikke til finaleomgangen i Lahti. Andreas Stjernen med fall i prøveomgangen. Ble mørbanket.

Omtrent alt gikk galt for Norge i lagkonkurransen i Lahti lørdag ettermiddag. Andreas Stjernen landet på 83 meter i første omgang, noe som gjorde at Norge ikke kom til finaleomgangen og endte på niendeplass. Østerrike vant foran Tyskland og Japan.

Stjernens fiaskohopp hadde muligens sin forklaring: Han bar preg av et fall i prøveomgangen. NRK har ikke bilder av fallet, men ifølge NRK-ekspert Johan Remen Evensen gikk Stjernen rundt. Ifølge den polske nettavisa sport.pl karakteriserer den polske fysioterapeuten fallet som «skrekkelig».

Oppgitt

- Nei, det går ikke bra for Andreas Stjernen. Huff, Johan Remen Evensen, hva er dette et symbol på? Det er to uker til VM og Norge kollapser, sa NRK-kommentator Christian Nilssen på direkten.

- Jeg ble litt mørbanket av fallet i treningsomgangen, sa Stjernen til NRK i pausen.

- Jeg klarte ikke å gi hundre prosent, og hadde ikke kontroll på skiene ut av hoppet.

Stjernen klaget etterpå på smerter i rygg, hofte og nakke.

- Han var rød over hele ryggen, forteller Halvor Egner Granerud.

Stjernen kom inn for en skadet Daniel-André Tande. Også Tande falt i går, og pådro seg det som skal være en strekk på baksida av kneet. Etter rennet var trener Alexander Stöckl mest bekymret for om Norge klarer å stille et lag i VM.

- Vi må få alle friske, sa han. Også Johann André Forfang og Robert Johansson var på laget lørdag.

- I morgen er det atter en ny dag. Det som skjedde i dag er vi ferdige med, oppsummerer sportssjef Clas Brede Bråthen i en tekstmelding.

Svak sesong

Norges prestasjoner i laghopp har vært svake denne sesongen. I Wisla ble laget nest sist da Robert Johansson ble disket i dresskontrollen. To måneder seinere ble Forfang disket. Da endte Norge som nummer åtte av ti lag.

Søndag venter individuelt renn i Lahti. Neste lagkonkurranse er i tyske Willingen lørdag.