Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ansgar Evensen og Norge sprakk

Norsk kollaps

Det norske langrennshåpet Ansgar Evensen sprakk fullstendig under stafetten i junior-VM.

KOLLAPS: Norge havnet på 10. plass i junior-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KOLLAPS: Norge havnet på 10. plass i junior-VM. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

De norske juniorgutta endte på en skuffende 10.-plass på stafetten i junior-VM. USA vant foran Canada og Italia.

Det norske langrennshåpet Ansgar Evensen kollapset på ankeretappen, og det endte altså med en skuffende plassering.

Det amerikanske laget gikk i mål til seier 35,5 sekunder foran Canada. Italia fulgte ytterligere 20 sekunder bak. Stafetten ble avviklet i kraftig snøvær.

OVERRASKET: Juniorløper Ansgar Evensen overrasket fans og kommentatorer da han gjorde dette under NM-sprinten. 19-åringen vant øvelsen, og sammenliknes nå med Petter Northug. Video: NRK . Video/reporter: Øyvind Godø/Kristoffer Løkås/Dagbladet Vis mer

David Thorvik var på tredjeplass ved første veksling, men USA hadde allerede fått stikke fra. Norge var 25,3 sekunder bak.

Martin Kirkeberg Mørk og Iver Tildheim Andersen holdt nordmennene inne på medaljeplass gjennom 2. og 3. etappe og vekslet begge som nummer tre, henholdsvis 35,4 og 33,9 sekund bak USA.

Halvveis på ankeretappen sluknet Ansgar Evensen fullstendig. Mannen med sprintgull i junior-VM og senior-NM måtte se den ene løperen etter den andre gå forbi, og til slutt var han over to og et halvt minutt bak vinnerlaget og på 10.-plass.

19-åringen regnes som et stort sprinttalent, og har en spisskompetanse som kan minne om Petter Northug i ung alder. Evensen mener selv at han ikke er lik type som Northug.

- Nei, jeg føler egentlig ikke at jeg er en Northug-type. Det er noe spesielt når du får så mye adrenalin som i skirenn, svarte 19-åringen til Dagbladet etter at han tok NM-gull på Konnerud i februar.

- Det er sånn som gjør at folk blir ekstra interessert i langrenn.

- Ja, det er kanskje det. Så vi får prøve å holde interessen oppe.

- Hva slags type er du?

- Jeg er egentlig en rolig type, men jeg liker å kødde litt. Jeg føler det slipper litt på presset. Det blir mye press. Det er godt å få kødde litt og slippe litt press, sa Evensen

På USAs vinnerlag gikk Luke Jager, Ben Ogden, Johnny Hagenbuch og Gus Schumacher.

Hele Norges coronakart