- Norsk konsortium kjøper skotsk kriseklubb

- Forhandlingene er i gang, skriver skotsk avis.

EKSENTRISK EIER: Hearts of Midlothian-eier Vladimir Romanov (t.h.) har ikke nådd målene siden han tok over klubben. Foto: David Moir / Reuters / NTB Scanpix
EKSENTRISK EIER: Hearts of Midlothian-eier Vladimir Romanov (t.h.) har ikke nådd målene siden han tok over klubben. Foto: David Moir / Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det er avisa Scotsman som skriver at et konsortium bestående av seks norske forretningsmenn er i ferd med å ta over den falmende storklubben Heart of Midlothian fra Edinburgh.

Hearts, som klubben også kalles, vant den skotske cupen så seint som i fjor, men har de siste åra vært mer kjent å være eid av eksentriske Vladimir Romanov. Den litauiske forretningsmannen kjøpte klubben i januar 2005.

Nordmennene som nå skal være klare til å ta over klubben skal ifølge avisa ha studert i Edinburgh, og er alle Hearts-fans. Avisa skriver at de kommer fra olje- og finansbransjen.

Klubben har vært til salgs siden 2011.

Sletter ikke gjelda Konsulentselskapet Crest Sportsgroup representerer gruppen forretningsmenn. De sier i en pressemelding at forhandlingene er i gang.

- Vi har tatt kontakt med de rette personene i Litauen og andre steder for å få tilgang til den nødvendige informasjonen, og gjøre det kjent at gruppen kan være interesserte i å by på klubben. Vi har et team som jobber for fullt i Kaunas, skriver de i pressemeldingen.

Gruppen har foreløpig ikke lagt inn noe bud. Det legges også til at gruppen ikke vil ta over noe av klubbens gjeld, som skal være på rundt 220 millioner kroner.

Da litauiske Romanov kjøpte klubben, gikk han høyt ut og sa langtidsmålet var å vinne Champions League. Innledningsvis hadde riktignok Hearts suksess under Romanovs styre, og kom på 2. plass bak Celtic i 2006. Det ga dem innpass i kvalifiseringen til Champions League, men den greske klubben AEK Athen ble for sterke i den tredje runden.

Siden da har klubben vært et prakteksempel på ustabil ledelse, og Romanov har sendt manager etter manager på dør.

12 mann har prøvd seg i jobben (ikke inkludert fem midlertidige managere), men Romanov har vist seg å være en vanskelig mann å blidgjøre.

I tillegg har klubben hatt problemer med å betale ut lønninger, og det har ulmet i spillergruppa flere ganger. Nå ser det ut til at Romanovs tid i klubben snart kan være over.

I år kom Hearts på tiendeplass i den skotske serien, som inneholder 12 lag.

Kjøpte Wimbledon Identiteten til de norske forretningsmennene er foreløpig ikke kjent.

- Inntil vi får instruksjoner om å si hvem de er, kan vi ikke avsløre deres identitet. Det vil skje når tiden er inne, sier en talsmann for Crest Sportsgroup.

Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten kjøpte Wimbledon i 1997. To år seinere hentet de Egil «Drillo» Olsen som manager, men det ble ingen suksess. Drillo fikk sparken før sesongen var omme, og klubben rykket ned fra Premier League.

Klubben ble så flyttet til Milton Keynes, mens Wimbledons gamle supportere grunnla ny klubb. Den spiller i dag på fjerde nivå i engelsk fotball.