Norsk krig

Vegard Heggems blikk mot manager Roy Evans røper hvorfor han sier dette: - Jeg tror jeg spiller i serieåpningen. I går kveld feiret han Liverpool-kontrakten sammen med mannen som må fjernes fra laget - Bjørn Tore Kvarme.

Som fjerde RBK-flyktning på fire år løper Vegard Heggem i dag ut på Liverpools treningsfelt Melwood for første gang. Etter to dager med medisinske tester ble de siste papirene signert i går. 23-åringen er ærlig nok til å være offensiv om den nærmeste fotball-framtida, selv om han vet at svarene kan komme i retur når alvoret begynner på The Dell mot Southampton søndag 16. august.

- Jeg tror jeg spiller i ligaåpningen, sier han.

Da må han rydde unna i rekkene. Både Bjørn Tore Kvarme, Rob Jones og Jason McAteer står i veien. Men Rob Jones er på vei til Tottenham og Jason McAteer spiller like gjerne flanke. Det betyr at Bjørn Tore Kvarme må skyves på benken.

- Blir tøft, men jeg har fått inntrykk av at jeg er tiltenkt en rolle som høyreback, sier Heggem.

Angrepsvåpen

Roy Evans' tanker bygger opp under Heggem som et aktivum for laget:

- Han er flink til å sende kvalitetsballer inn foran mål, og det er noe vi har lett etter. Vi trenger gode innlegg. Med spillere som Karl Heinz Riedle og Sean Dundee vil vi få et nytt aspekt i spillet vårt, sier Evans.

Ikke akkurat godt nytt for Bjørn Tore Kvarme. Til nå har den taklingssterke 26-åringen knapt bidratt offensivt for Liverpool.

Holder kjeft

Selv om Heggem kan kalle seg lønnsmottaker i Liverpool FC, gjør han som nordmenn flest, og holder kjeft om egne penger.

- Ingen kommentar, sier han.

- Dobler du lønna?

- Ehh, ingen vits i å snakke om det.

Selvfølgelig dobles lønna.

En klubb som tilbyr stjerna McManaman 420000 i uka, bruker ti-gangeren på lønna til gutter som fra før tjente godt under millionen - i året.

Fredag debuterer Heggem mot Crewe Alexandra sammen med Liverpools to andre nyinnkjøp - Sean Dundee og Steve Staunton. I går jogget han en lett tur og dro så på byen for å feire sammen med agent Erik Solér, Leo og Kvarme.

- God følelse

- Middag i dannede former, sier Solér.

Fighten om høyrebacken starter først på morgenøkta i dag.

- Har du det bra nå?

- Litt spesielt, men jeg har en veldig god følelse, sier Vegard Heggem.

Bjørn Tore Kvarme føler nok sitt, han også.