Norge- Latvia

Norsk krisekveld

Norge klarte aldri å score mot Latvia, og nå henger VM-drømmen i en tynn tråd.

SKUFFET: Norges kaptein Martin Ødegaard. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKUFFET: Norges kaptein Martin Ødegaard. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge - Latvia 0-0 (0-0)
Tyrkia - Gibraltar 6-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Det er lenge siden spenningen har vært så stor rundt det norske herrelandslaget. På tre dager kan Norges VM-skjebne avgjøres. Første hinder var en hjemmekamp mot Latvia.

Det skulle vise seg å bli vanskeligere enn mange trodde på forhånd.

Ti minutter før slutt eksploderte Ullevaal. Mohamed Elyounoussi snek seg inn på bakerste og satte ballen i mål etter et innlegg. MEN. En lang VAR-sjekk seinere var dommen klar: Offside.

Nærmere kom ikke Norge og dermed ble det en veldig skuffende kveld for Norge. Tyrkia gjorde også jobben mot Gibraltar og gikk feide forbi Norge på tabellen.

Landslagssjef Ståle Solbakken måtte svare for fiaskokampen mot Latvia på Ullevaal. Vis mer

- Nå kan vi se langt etter både første og andreplassen i gruppa. Nå må vi vinne i Nederland, utbrøt TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

Det var en skuffa Ståle Solbakken som snakket med TV 2 etter kampen.

- Først og fremst så kaster vi bort den første halvtimen. Så er andre omgang helt klart godkjent. Vi skaper flere store sjanser og har marginer i mot. Men uansett hvordan du vrir og vender på det så er det skuffende, sier Solbakken.

Kaptein Ødegaard var naturligvis også skuffa.

- Vi spiller en dårlig første halvtime før vi legger om og spiller en god andreomgang. Vi skaper masse sjanser, og får et mål som blir annullert, og etter det så klarer vi ikke å score. Det er blytungt, sier en tydelig skuffet Ødegaard til pressen etter kampen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Lyst til å grine

- Jeg tror alt røk i kveld, sa TV 2-ekspert Morten Langli etter kampen.

Tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen deler den oppfatningen.

- Sannsynligvis var det VM-billetten som røk. Skuffelsen er naturligvis veldig stor. Latvia var litt bedre enn jeg har forventet. Vi gjør også en klart dårligere kamp enn tidligere i turneringen, sier han på TV 2s sending og fortsetter:

- Men det var fire-fem spillere her som var klart under pari. Tidligere har vi misset mot jevn motstand. Her ryker vi mot en motstander som vi bør være klart bedre enn. Jeg får nesten lyst til å begynne å grine, sier «Drillo».

IKKE FORNØYDE: Den nåværende landslagssjefen Ståle Solbakken og tidligere landslagssjef Egil Olsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
IKKE FORNØYDE: Den nåværende landslagssjefen Ståle Solbakken og tidligere landslagssjef Egil Olsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Kommentator-legende Arne Scheie kaller tror det blir vanskelig for Norge nå.

- Jeg er veldig skuffa over resultatet. I dag var det bare snakk om å få et resultat for å ha et godt utgangspunkt før Nederland-kampen. Det klarte vi ikke, sier Scheie til Dagbladet og fortsetter:

- Vi omsatte ikke de sjansene vi fikk i andre omgangen, for i første omgang var det ikke så mange. Det var en svak førsteomgang, men det var bedre i andre omgang.

JUBLET: Ullevaal eksploderte da Moi satte ballen i mål, men så annullerte VAR scoringen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JUBLET: Ullevaal eksploderte da Moi satte ballen i mål, men så annullerte VAR scoringen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Skuffet

Tidligere landslagsspiller og V Sport-ekspert Rune Bratseth trekker også fram den svake andre omgangen.

- Jeg er skuffet. Resultatet er veldig skuffende. Kampen var ikke i samme spor som vi har blitt vant til å se det norske landslaget. Det manglet litt av den intensiteten, og det å være litt tøffe i trynet, sier Bratseth til Dagbladet og fortsetter:

- Det er små marginer. Vi var det beste laget, og vi kunne ha vunnet, men de første 30-40 minuttene er for dårlige. Tempo på alt var for lavt.

- Tror du presset gikk inn på spillerne?

- Det høres rart ut om de skulle vært så prega av det, tror jeg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer