DEPPET: Toppscorer Kristian Bjørnsen var skuffet etter at bronsemedaljen røk. Foto: Bjørn Langsem
DEPPET: Toppscorer Kristian Bjørnsen var skuffet etter at bronsemedaljen røk. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Norsk krisetrekning truer VM-drømmen: - Hva skjer med det?

Også OL-kvaliken blir tøff, tror Bjørnsen.

KRAKOW (Dagbladet): Etter to sensasjonelle norske EM-uker ble mesterskapet i Polen avsluttet Norge med en 4. plass. Med vissheten om at laget bare var sekunder fra å ta seg til finalen i den dramatiske oppgjøret mot Tyskland for to dager siden, opplevdes tapet for Kroatia tungt for den norske leiren.

Med en EM-tittel ville Norge vært klare for både sommerens OL og neste års VM-sluttspill. Nå venter i stedet to meget tøffe kvalifiseringer.

- Kanskje jeg klarer å kjenne på stoltheten senere. Det er litt surt nå, men de vant fortjent. Vi gjør for mange tekniske feil og blir jagende hele kampen. De får alle returene rett i hendene. De er mer på enn oss. Vi var ikke på den samme bølgen som vi har vært tidligere, sier Kristian Bjørnsen til Dagbladet.

Vanskelige kvalikkamper OL-kvaliken skal spilles i april. Da må Norge igjen overraske hvis de skal ta seg til lekene i Brasil for gruppa motstanden blir råsterk.

- Det blir uansett Bahrain i Bahrain har jeg hørt. Så blir det enten Tyskland og Spania eller Danmark, tror jeg. Det blir beintøft, men vi har vist at vi kan slå alle lagene, sier Bjørnsen.

VIL TIL UTLANDET: Magnus Jøndal har fått vist seg fram under EM. Foto: Bjørn Langsem
VIL TIL UTLANDET: Magnus Jøndal har fått vist seg fram under EM. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

I tillegg skal Norge ut i to avgjørende VM-kvalikkamper mot Slovenia i juni, etter at trekningen ble foretatt i Krakow tidligere i dag.

- Hva skjer med det? Typisk. Slovenia har jo sinnssykt med verdensstjerner på laget, men de har ikke alltid gjort det så godt sammen. Det kommer til å bli tøft å få et godt resultat borte i Slovenia, sier Bjørnsen.

Ekspert Kristian Kjelling er av samme oppfatning.

- Det er et ubehagelig lag å spille mot. Det er små, hurtige spillere med stor spilleforståelse. Det er krigere. De er slue i måten å spille på. Det er ikke noen «walkover», for å si det sånn. Serbia er ikke bedre enn Slovenia etter min mening, sier Kjelling til Dagbladet.

Skuffet Samtidig er Magnus Jøndal skuffet over avslutningen på EM.

- Vi starter dårlig. Likevel klarer vi å kjempe oss tilbake i kampen, men så er vi dessverre ikke gode nok da det skal avgjøres på slutten. Kroatia viser kanskje at de har mer erfaring enn oss. Det er kjedelig, sier Jøndal til Dagbladet.

- Hvordan vil du oppsummere mesterskapet?

- Det er selvfølgelig kjedelig å tape en bronsefinale, men vi skal være stolte over det vi har gjort. For min egen del er jeg stort sett fornøyd, bortsett fra noen kamper hvor det ble et par bom for mye. Det har vært veldig kjekt å få være med på dette.

Vil til utlandet Arendal-spilleren har vært bunnsolid gjennom hele EM. Prestasjonene håper han har fanget interessen til utenlandske klubber. For Jøndal legger ikke skjul på at han ønsker å spille på et høyere nivå.

- Foreløpig spiller jeg i Arendal. Jeg trives godt der, men vi får se hva som skjer. Dette har vært et bra utstillingsvindu, så vi får se om det dukker opp noe. Jeg ønsker selvfølgelig å komme meg til utlandet, sier Jøndal, som foreløpig ikke har mottatt noen tilbud.

Landslagssjef Christian Berge var også en skuffet mann etter dagens kamp, men også stolt over det laget hans har oppnådd.

- Vi blir jagende hele matchen. Vi kommer aldri ordentlig, ordentlig oppå. Vi kommer tilbake, men så vinner Kroatia da vi får den siste utvisningen. Da er de sterke. Men jeg er jævlig stolt, sier Berge til Dagbladet.